5+1 ενδιαφέροντα αθλήματα για μία πιο ποιοτική ζωή

5+1 ενδιαφέροντα αθλήματα για μία πιο ποιοτική ζωή

Η άθληση έχει πολλά πλεονεκτήματα που συμβάλλουν καταλυτικά σε μια πιο ποιοτική ζωή.

Χριστίνα Ζάχου

Η άθληση έχει πολλά πλεονεκτήματα που συμβάλλουν καταλυτικά σε μια πιο ποιοτική ζωή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όσοι αθλούνται συστηματικά δείχνουν πιο νέοι, έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση, δεν αρρωσταίνουν εύκολα και είναι πιο δημιουργικοί. Κι όλα αυτά συμβαίνουν αφιερώνοντας 50 λεπτά στη γυμναστική περίπου 5 φορές τη βδομάδα.

Εγώ αθλούμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κι έχω δοκιμάσει πολλά αθλήματα. Κατά καιρούς κάποια μου ταίριαζαν, άλλα τα απέρριπτα και σε ορισμένα επέστρεφα ξανά με μεγάλη χαρά.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ο αθλητικός τουρισμός κερδίζει ολοένα έδαφος. Οι συμμετοχές σε αθλητικά events αυξάνονται μιας και οι περισσότεροι έχουμε κάνει πια την γυμναστική τρόπο ζωής.

Στο άρθρο μου, θα σου προτείνω διάφορες δραστηριότητες που μπορείς να δοκιμάσεις ώστε να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι και πάνω απ όλα να το διασκεδάζεις. Οι δραστηριότητες που έχω επιλέξει είναι ομαδικές κι έχω αποφύγει την φρενίτιδα του τρεξίματος –το έχω δοκιμάσει και θεωρώ πως σε απομονώνει από τις ομάδες.

Οι δικές μου προτάσεις για δραστηριότητες

-Τέννις: Από τα καλύτερα αθλήματα –σου προσφέρει κέφι, διασκέδαση και γυμνάζει όλο το σώμα. Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που μπορείς να γραφτείς αν είσαι αρχάριος –είναι αρκετά οικονομικοί- ενώ αν γνωρίζεις τα βασικά πήγαινε σε γήπεδο με την παρέα σου κι απόλαυσε το.

-Ποδήλατο: Φόρεσε τα αθλητικά σου κι ανακάλυψε όμορφα μέρη. Δεν θα σου προτείνω να κάνεις στους δρόμους αλλά σε «φιλόξενες» τοποθεσίες. Για παράδειγμα, στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Φλοίσβου, στο Καβούρι είναι ιδανικά για να ποδηλατοδρομίες μαζί με την παρέα σου. Μην παραλείψεις να έχεις νερό μαζί σου κι ιδανικά να φοράς κράνος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr