Το Spotify «επιστρατεύει» την τεχνητή νοημοσύνη της Google για podcast και audiobook

Το Spotify «επιστρατεύει» την τεχνητή νοημοσύνη της Google για podcast και audiobook
epa09044615 (FILE) - A close-up image showing the Spotify Music app on an iPhone in Kaarst, Germany, 08 November 2017 (reissued 01 March 2021). Spotify confirmed on 01 March 2021 it had removed hundreds of K-Pop releases from its worldwide streaming services over licensing disputes with South Korean distributor Kakao M. EPA/SASCHA STEINBACH *** Local Caption *** 56665503 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εξετάζει την παροχή μιας ασφαλέστερης εμπειρίας ακρόασης και τον εντοπισμό δυνητικά επιβλαβούς περιεχομένου.

Το Spotify επέκτεινε τη συνεργασία του με το Google Cloud για να χρησιμοποιήσει γλωσσικά μοντέλα μεγάλης κλίμακας (LLM) ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό των μοτίβων ακρόασης ενός χρήστη σε podcast και audiobook της πλατφόρμας, προκειμένου να προτείνει εξατομικευμένες συστάσεις.

Τα LLM που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT της OpenAI και το Google Bard, εκπαιδεύονται σε τεράστιο όγκο δεδομένων για τη δημιουργία κειμένου και άλλου περιεχομένου.

Το Google Cloud διαθέτει αρκετές LLM, όπως οι PaLM 2, Codey, Imagen και Chirp, οι οποίες εκπαιδεύονται σε κείμενο, κώδικες, εικόνες, ήχο και βίντεο, μετέδωσε το Reuters.

Το Spotify έχει υιοθετήσει από νωρίς την AI, την οποία χρησιμοποίησε για αλγόριθμους σύστασης μουσικής μια δεκαετία νωρίτερα. Η σουηδική εταιρεία στοχεύει τώρα να χρησιμοποιήσει τα LLM για να αναπαράγει αυτό σε όλο το μη μουσικό περιεχόμενό της, όπως τα podcasts και τα audiobooks.

Προηγουμένως είχε υποσχεθεί υψηλά περιθώρια κέρδους από την δαπανηρή επέκτασή της στα podcasts και τα audiobooks.

«Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας συνδυάστηκε με τη δέσμευση της Google Cloud να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή πλατφόρμα για την εκτέλεση των προϊόντων μας και να προωθήσει περαιτέρω καινοτομία με τις αναδυόμενες δυνατότητες της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Γκούσταβ Σόντερστρεμ, επικεφαλής προϊόντος και τεχνολογίας της Spotify.

Με τη διευρυμένη συνεργασία με την Google, το Spotify διερευνά επίσης τη χρήση των LLM για την παροχή μιας ασφαλέστερης εμπειρίας ακρόασης και τον εντοπισμό δυνητικά επιβλαβούς περιεχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com