70ο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας

70ο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας

Άνοιξε η αυλαία της διασημότερης γιορτής της μεγάλης οθόνης στην Ευρώπη.

Ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου  και θα κρατήσει μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη. Το φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας είναι και φέτος το γεγονός που θέτει τις βάσεις για τα Όσκαρ του 2014 αλλά και για τις προτιμήσεις των απανταχού σινεφίλ ανά τον κόσμο.

Λάμψη, σταρ και όλα αυτά που συνθέτουν το πραγματικό γκλάμουρ της  7ης τέχνης είναι αυτές τις μέρες συγκεντρωμένα στη Βενετία και παρακολουθούν τα παρακάτω.

Στις 28 έπαιξε ήδη το πολυσυζητημένο «Gravity» του Alfonso Cuaron με τους Σάντρα Μπούλοκ και Τζορτζ Κλούνει . Πάρτε μια γεύση από την περιπέτεια των αστροναυτών εδώ:

 

Σήμερα αναμένεται το «Joe» του David Gordon Green με τον Νίκολας Κέιτζ.  Ακούστε τι λέει για τον ρόλο του, ο Νίκολας Κέιτζ εδώ:

 

Αύριο το «Philomena» του Stephen Frears με την Τζούντι Ντεντς να ψάχνει το παιδί που εγκατέλειψε πριν πολλά χρόνια. Μια δραματική ταινία με την συγκλονιστική ερμηνεία της Ντεντς. Για να ξεκινήσουν τα δάκρυα κάντε κλικ εδώ:

 

Την ίδια μέρα και το «Child of God» του αγαπημένου μας James Franco. Κι επειδή όλοι παιδιά του Θεού είμαστε δείτε το teaser εδώ:

 

Την Κυριακή το «Palo Alto» της Gia Coppola με τον James Franco σε πρώτο πλάνο. Για να δείτε την ζωή αλλιώς κι αλλιώτικη αλλά ίδια κάπου αλλού κάντε κλικ εδώ:

 

Και βεβαίως η ελληνική συμμετοχή «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά με την Θέμις Πάνου και την Ελένη Ρουσσινού. Με το καλό «Dance me to your beauty…» δείτε trailer εδώ:

 

Την Δευτέρα ξεχωρίζει το «The Zero Theorem» του Terry Gilliam όπου θα δούμε τον βραβευμένο με Όσκαρ, Κρίστοφ Γουάλτζ, τον Ματ Ντέιμον αλλά και την Τίλντα Σουίντον ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Την Τρίτη το «Under the Skin» του Jonathan Glazer με μια Σκάρλετ Γιόχανσον σε ρόλο εξωγήινης  που κυνηγάει ανθρώπους που κάνουν auto stop  στη βόρεια Σκωτία. Την Πέμπτη το «La Jalousie» του Philippe Garrel με τον Λουίς Γκαρέλ και την Άννα Μουγκλαλίς.

Όπως βλέπετε το 70ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας έχει πολλές εκπλήξεις αλλά προσφέρει και χώρο για όλους.

Αν προλαβαίνετε κάντε μια βόλτα. Δεν θέλει κόπο, θέλει μόνο τρόπο (και λίγο χρόνο και χρήμα).

70ο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας: από 28 Αυγούστου έως 7 Σεπτέμβρη.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ: http://www.labiennale.org/en/cinema/

1/5