Α. Εξαδάκτυλος: Απολύτως αξιόπιστες οι προβλέψεις για 600 κρούσματα την ημέρα τον Δεκέμβριο

Α. Εξαδάκτυλος: Απολύτως αξιόπιστες οι προβλέψεις για 600 κρούσματα την ημέρα τον Δεκέμβριο
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (Α) μιλάει στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με θέμα «Υγεία & Ασφάλεια, Τουρισμός & Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα», σε ξενοδοχείο της Αθήνας, Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Προσπαθούμε να αποφύγουμε το lockdown, θέλουμε να είναι το τελευταίο μέτρο που θα λάβουμε» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Απολύτως αξιόπιστες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τις προβλέψεις του καθηγητή Παρεβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, που κάνουν λόγο ακόμη και για περισσότερα από 600 κρούσματα κορωνοϊού ανά ημέρα τον μήνα Δεκέμβριο.

Όπως ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Mega, προκειμένου να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτές, απαιτείται η έγκαιρη λήψη και η πιστή εφαρμογή των μέτρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λήψη των μέτρων φαίνεται πως είναι έγκαιρη, ωστόσο η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι πιο πιστή, καθολική και συνειδητή.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε το lockdown, θέλουμε να είναι το τελευταίο μέτρο που θα λάβουμε» είπε, τονίζοντας: «μιλάμε για το lockdown, όπως μιλάνε τα παιδιά για τα Χριστούγεννα».

Δείτε ακόμα: Φόβοι των ειδικών ενόψει χειμώνα – Ποια μέτρα είναι σε ισχύ

Πηγή: news247.gr