Α. Εξαδάκτυλος: Δεν πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου

Α. Εξαδάκτυλος: Δεν πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (Α) μιλάει στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με θέμα «Υγεία & Ασφάλεια, Τουρισμός & Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα», σε ξενοδοχείο της Αθήνας, Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, πρέπει να βρούμε τρόπο να απαλύνουμε τη δυσκολία στο μέτρο του δυνατού», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Κατά του σεναρίου να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος  Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε συγκεκριμένα: «Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα. Στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα».

«Νομίζω για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει, δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο, θα έχουμε αναζωπύρωση και ενίσχυση του δεύτερου κύματος αν πάμε σε πρόωρη κίνηση, που θα φέρει ένταση και κορύφωση στην κυκλοφορία του ιού» προειδοποίησε.

Ο ίδιος πρότεινε το λιανεμπόριο να επαναλειτουργήσει «ενδεχομένως μια εβδομάδα μετά».

«Ο αριθμός κρουσμάτων έφτασε σε οροφή νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και επιμένει, το ένα είναι συνάρτηση του αλλού. Μετά τις γιορτές θα δούμε αποκλιμάκωση έτσι όπως φαίνεται», συνέχισε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ακόμα και στις περιοχές με καλή εικόνα κρουσμάτων. «Η Θεσσαλονίκη του 1,5 εκατ. πληθυσμού στις 7 Οκτωβρίου είχε επτά κρούσματα και στις 22 είχε αν θυμάμαι καλά 300, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, πρέπει να βρούμε τρόπο να απαλύνουμε τη δυσκολία στο μέτρο του δυνατού», σημείωσε.

Αναφερθείς στους λατρευτικούς χώρους, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν.