Ά. Γεωργιάδης: Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν σε μερικούς μήνες

Ά. Γεωργιάδης: Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν σε μερικούς μήνες
Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο Υπουργός επανέλαβε ότι είναι απαραίτητος αλλά και ότι είναι λιγότερες από 50 οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί, και για το λόγο αυτό θα υπάρξει παρέμβαση μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν σε μερικούς μήνες. Θα πρέπει πριν να έχουν γίνει κάποια ενδιάμεσα βήματα. Παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ότι όλα είναι έτοιμα, ο κ. Τσίπρας άφησε φεύγοντας 475 εκκρεμότητες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. «Ποτέ και πουθενά δεν είπε η Νέα Δημοκρατία ότι μόλις έρθουμε θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Η φράση του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι σε μία εβδομάδα θα ξεμπλοκάρει το Ελληνικό» προσέθεσε ενώ τόνισε ότι «για κάθε μεγάλη επένδυση υπάρχουν προβλήματα που φαντάζουν μικρά, αλλά στερούν από την Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Γι΄ αυτό είμαστε εδώ για να τα λύσουμε».

Σε ερώτηση για την τροπολογία που αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο υπουργός διέψευσε πως παραδέχθηκε ότι η διάταξη είναι “φωτογραφική” ενώ σημείωσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την κρίσιμη Επιτροπή τοποθέτησε πρόεδρο τη σύμβουλο του κυρίου Τσίπρα και αντιπρόεδρο τη διευθύντρια του Νομικού Γραφείου του κ. Παππά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λέμε τη λέξη Ανεξάρτητη Αρχή εννοούμε την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ; Η ευρωπαϊκή οδηγία λέει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή δεν πρέπει να έχει ίχνος πολιτικής επιρροής».

Σε ερώτηση για τη Novartis σχολίασε πως «θα πρέπει και η ελληνική Δικαιοσύνη, να αποφασίσει εάν έχει υπόθεση ή δεν έχει υπόθεση. Αλλά να μας κρατάει υπό ομηρία επί τόσο μακρού χρονικού διαστήματος, αυτό είναι ανθρωπίνως απαράδεκτο».