Α. Σαμαράς: «Θέλουμε την Ελλάδα της προσφοράς και της δημιουργίας»

Α. Σαμαράς: «Θέλουμε την Ελλάδα της προσφοράς και της δημιουργίας»

Για «ένα όραμα που ξετυλίγεται και γίνεται πραγματικότητα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

 

Επίσκεψη στο υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και Πολιτισμού Π.Παναγιωτόπουλο.

Για «ένα όραμα που ξετυλίγεται και γίνεται πραγματικότητα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Είναι μια πολλαπλή, ουσιαστική συμβολή στον Πολιτισμό, στην Οικονομία και στο Περιβάλλον του τόπου. Θα στεγάζει την Εθνική μας Βιβλιοθήκη, μια σύγχρονη Εθνική Σκηνή και ένα διεθνώς πρωτοποριακό, βιοκλιματικό πάρκο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας και τη συμβολική αξία καθώς, όπως είπε, «αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά, ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ, που γνωρίζει σήμερα ο τόπος, συνεχίζοντας έτσι αυτή την αλυσίδα, την παράδοση των μεγάλων ευεργετημάτων, που σε δύσκολες στιγμές πάντα βοηθούσαν την πατρίδα».

Διαβάστε: Τζακ Λιού: «Η Ελλάδα δουλεύει πολύ σκληρά»

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το έργο αυτό θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή και θα ενισχύσει την Αθήνα αλλά και γενικότερα την Ελλάδα, γιατί θα αποτελεί ένα έργο, ένα σημείο διεθνούς αναγνώρισης. Όπως ανέφερε το έργο θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο το 2016 και θα έχει την δυνατότητα να προσελκύει, στην πλήρη ανάπτυξή του, 1, 5 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο. Παράλληλα, θα συνεισφέρει τουλάχιστον 160 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

«Αυτή θεωρώ ότι είναι η Ελλάδα, η νέα Ελλάδα που θέλουμε, της προσφοράς και της δημιουργίας. Αυτό είναι ένα έργο που δείχνει την πορεία της μεταρρύθμισης, τον βηματισμό που πρέπει να πάρει η χώρα. Μας ταιριάζει και μας αντιπροσωπεύει περισσότερο ως Έλληνες» τόνισε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι «σε τέτοιες δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε αυτά τα μηνύματα. Γι’ αυτό σήμερα είμαστε όλοι εδώ, παρακολουθήσαμε το ξετύλιγμα αυτού του τεράστιας σημασίας έργου, απόλυτα ικανοποιημένοι και συγκινημένοι πολύ, γιατί βλέπουμε μπροστά μας ένα τεράστιο όνειρο, το οποίο με τη βοήθεια του Ιδρύματός σας το κάνουμε πραγματικότητα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέας Δρακόπουλος ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά για το αμείωτο ενδιαφέρον του και την άψογη συνεργασία, όπως είπε, «ώστε το Κέντρο Πολιτισμού να είναι έτοιμο ως προς όλα, ώστε όταν παραδοθεί στην ελληνική κοινωνία να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υψηλές προσδοκίες που έχουμε όλοι μας».

«Το Κέντρο Πολιτισμού μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα κομμάτι αυτής της καινούριας Ελλάδας, όχι της Ελλάδας της ανικανότητας και της μιζέριας, αλλά μιας Ελλάδας που θα μας δώσει πάλι τη δυνατότητα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, να ονειρευτούμε αλλά και να πετύχουμε ένα τέτοιο καλύτερο μέλλον» κατέληξε ο κ. Δρακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογράφος: Γουλιέλμος Αντωνίου