ΑΑΔΕ: Σαφάρι ελέγχων στη Ριβιέρα – 84.000 πρόστιμα και λουκέτα σε επιχειρήσεις

ΑΑΔΕ: Σαφάρι ελέγχων στη Ριβιέρα – 84.000 πρόστιμα και λουκέτα σε επιχειρήσεις
Εκτεταμένους ελέγχους σε καφέ, εστιατόρια, μπαρ και χώρους αναψυχής της Αθηναϊκής Ριβιέρας πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ, εντοπίζοντας δεκάδες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Εκτεταμένους ελέγχους σε περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας με αυξημένη εμπορική και τουριστική κίνηση πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, εστιάζοντας σε επιχειρήσεις εστίασης, καφέ, μπαρ και χώρους αναψυχής.

Τα ειδικά συνεργεία της ΑΑΔΕ διενήργησαν συνολικά 102 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, καφέ, bar και χώρους αναψυχής.

Από τους ελέγχους:

  • Σε 27 επιχειρήσεις διαπιστώθηκε παραβατική συμπεριφορά
  • Βεβαιώθηκαν συνολικά 110 παραβάσεις
  • Τα προβλεπόμενα πρόστιμα ανέρχονται σε 84.000 ευρώ.

Παράλληλα, επιβλήθηκε το μέτρο της 48ωρης αναστολής λειτουργίας σε τρεις επιχειρήσεις, σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα, λόγω σοβαρών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κυρίως:

  • Στην έκδοση αποδείξεων λιανικής,
  • Στη σωστή λειτουργία των φορολογικών μηχανισμών,
  • Στη διαβίβαση των συναλλαγών

Η ΑΑΔΕ συνεχίζει με εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη τουριστική και εμπορική δραστηριότητα, με στόχο τη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού και την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: