AB Βασιλόπουλος: Αύξηση 13,7% στον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο

AB Βασιλόπουλος: Αύξηση 13,7% στον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο

O συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό των 1,6 δισ. ευρώ.

Στο ποσό των 1,6 δισ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της ΑΒ Βασιλόπουλος στο εννεάμηνο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 13,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός, ότι ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων ειδών διατροφής, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφει σημαντική μείωση κατά τη διάρκεια του έτους, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να αυξάνει τα μερίδια αγοράς, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η ΑΒ, με συνέπεια τηρεί τη δέσμευσή της για συνεισφορά στην πράξη στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην καταπολέμηση της ανεργίας που καλπάζει στη χώρα μας. Με τη δημιουργία νέων θέσεις εργασίας, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο μεγάλους εργοδότες στην Ελλάδα με περισσότερους από 13.800 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο σημαντικούς επενδυτικούς φορείς σε εθνικό επίπεδο».

Σε αυτό το πλαίσιο και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που εξακολουθεί να επικρατεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, με επενδύσεις ύψους 54 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.

Σημειώνεται ότι την περασμένη τριετία (2013-2015) το ποσό επενδύσεων ανήλθε σε 260 εκατ. ευρώ.

Το 2016 η συμβολή της ΑΒ Βασιλόπουλος στην απασχόληση ενισχύθηκε με τη δημιουργία 871 νέων θέσεων εργασίας, ενώ στην τριετία 2013-2015 η εταιρία δημιούργησε 1.913 νέες θέσεις εργασίας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι συμβάλλει στη δημιουργία ευκαιριών μέσα στην κρίση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Λεωνίδας Βρεττάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας ανθρώπους, τους εργαζομένους της ΑΒ, για την καθημερινή τους προσπάθεια που αποτελεί θεμέλιο και έμπνευση πίσω από κάθε μας ενέργεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στους πελάτες μας για τη διαρκή εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. H σχέση μας, η σχέση που δημιούργησε ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος 78 χρόνια πριν και που παραμένει ζωντανή στην καθημερινότητά μας, στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό».