AbbVie: Καινοτομία και Βιωσιμότητα με ανθρώπινο πρόσωπο

AbbVie: Καινοτομία και Βιωσιμότητα με ανθρώπινο πρόσωπο
Η βιοφαρμακευτική που κάνει πράξη τη δέσμευσή της απέναντι στους ασθενείς, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της.

Την πίστη της στις απεριόριστες δυνατότητες της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας δείχνει στην πράξη η AbbVie, τοποθετώντας την Αθήνα στο επίκεντρο των παγκόσμιων κλινικών ερευνών της. Το Hub Κλινικής Έρευνας της φαρμακευτικής πολυεθνικής, στο οποίο τρεις Έλληνες επιστήμονες ηγούνται ενός συνόλου 150 στελεχών και επιστημόνων από δώδεκα χώρες της Νότιας Ευρώπης, βάζει τη χώρα μας δυναμικά στον χάρτη των φαρμακευτικών εξελίξεων, ενώ άλλοι πέντε διαχειρίζονται παγκόσμια προγράμματα κλινικής έρευνας και ανάπτυξης νέων θεραπειών.

Αυτό, για την Ελλάδα πρακτικά μεταφράζεται σε πάνω από 40 κλινικές μελέτες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη σε πολλά νοσοκομεία και κλινικές της χώρας, στους τομείς της Ανοσολογίας, της Ογκολογίας-Αιματολογίας, της Ιολογίας και της Νευρολογίας, και η φιλοδοξία της AbbVie είναι να τις αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Οι επενδύσεις δεν σταματούν

Η επενδυτική δυναμική της AbbVie αποτυπώνεται στις άκρως δραστήριες κινήσεις της τη χρονιά που πέρασε. Μόνο για το 2018, οι επενδύσεις του  πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού σε ότι αφορά το κομμάτι του R&D έφτασαν παγκοσμίως τα 5,1 δισ. δολάρια, ούτως ώστε να ανακαλύψει και να δοκιμάσει μόρια που δυνητικά μπορεί να προσφέρουν θεραπεία σε πάνω από 1,5 δισ. ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Την ίδια χρονιά, η AbbVie αναδείχθηκε στην 5η θέση του δείκτη Productive Innovation Index (Δείκτης Παραγωγικής Καινοτομίας) της IDEA Pharma, ανάμεσα στις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες  που υπήρξαν πιο επιτυχημένες στην ανάπτυξη και τη διάθεση νέων θεραπειών για τους ασθενείς.

Παράλληλα, επένδυσε 13,3 δισ. δολάρια σε 51.000 τρίτους προμηθευτές σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, δημιουργώντας ευκαιρίες και ανάπτυξη στις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ανακάλυψη, την ανάπτυξη και τη διάθεση νέων θεραπειών στους ασθενείς.

Ο εργαζόμενος σημαίνει πολλά

Οι ικανοποιημένοι πελάτες είναι ένα από τα στοιχεία που εξασφαλίζουν μακροβιότητα στην αγορά. Οι ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι το κλειδί που θα σου δώσει το προβάδισμα και θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους ανταγωνιστές σου. Στην πράξη έχει αποδειχτεί πως ένας εργαζόμενος που αισθάνεται ότι εργάζεται σε μια επιχείρηση που σέβεται τις ανάγκες του και τον βοηθάει να αναπτυχθεί σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, είναι πρόθυμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, καθώς αντιλαμβάνεται τους συνεργάτες τους ως ευρύτερη «οικογένεια».

Στην AbbVie το γνωρίζουν καλά, γι’ αυτό και επενδύουν διαχρονικά στους ανθρώπους τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όποιος εργάζεται στην εταιρεία παραμένει για χρόνια στο δυναμικό της.  Άλλωστε, πέραν του ικανοποιητικού μισθού, υπάρχουν παροχές όπως εταιρικό αυτοκίνητο, ασφαλιστήριο ζωής, ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο θηλασμού, chair μασάζ, αλλά και το προνόμιο της διά βίου μάθησης μέσα από τη χρηματοδότηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων και ξένων γλωσσών.

Ταυτόχρονα το «χτίσιμο» μιας ισχυρής και ισότιμης σχέσης μεταξύ διοίκησης και  εργαζομένων, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να παρουσιάζουν ελεύθερα τις προτάσεις τους στον CEO και στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και γίνεται ζύμωση ιδεών, εξηγούν το γιατί η AbbVie από το 2015 έως σήμερα, βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους εργοδότες στην έρευνα του «Great Place to Work», κατακτώντας φέτος τη 2η θέση στην κατηγορία των 50 – 250 εργαζομένων. Με τη διάκριση αυτή, η AbbVie είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που για πέντε συνεχόμενα χρόνια κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα των νικητών της ετήσιας έρευνας Best Workplaces σε όλες τις κατηγορίες των ελληνικών επιχειρήσεων, 1η το 2015, 2η το 2016, 1η το 2017, 3η το 2018.

Στους κόλπους της AbbVie έχει καλλιεργηθεί μια εταιρική κουλτούρα η οποία ενθαρρύνει τις  καινοτόμες πρακτικές, τις προοπτικές σταδιοδρομίας, την επιμόρφωση και τον εθελοντισμό. Παράλληλα, οι ευέλικτες συνθήκες εργασίας, τα προγράμματα πρόληψης για την υγεία των εργαζομένων, τα επιδόματα γάμου, παιδικού σταθμού, μητρότητας και η προώθηση της ευζωίας των ανθρώπων της, αποτελούν μέρος των υψηλών εργασιακών προτύπων που καθιστούν την AbbVie μια από τις εταιρείες που επενδύουν ουσιαστικά στους ανθρώπους τους ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Η επιτυχία της AbbVie Hellas έγκειται μόνο στο γεγονός ότι κέρδισε την αφοσίωση των εργαζομένων της, αλλά και από το ότι απολαμβάνει το σεβασμό τόσο των ανταγωνιστών της, όσο και σύσσωμης της επιχειρηματικής κοινότητας. Τρανή απόδειξη η θέση που εξασφάλισε στη  λίστα του Fortune «Μost Admired Companies in Greece 2018», σημειώνοντας μάλιστα την ισχυρότερη επίδοση στον κλάδο της.  Να σημειωθεί πως η AbbVie ψηφίζεται από το 2016 έως και το 2018, κάθε χρόνο στο ΤΟΡ20 των Most Admired Companies.