Abbvie: Η υψηλή ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί για την AbbVie στρατηγική επιλογή

Abbvie: Η υψηλή ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί για την AbbVie στρατηγική επιλογή
Οι βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές έφεραν την εταιρεία για πέμπτη συνεχή χρονιά μεταξύ των κορυφαίων της έρευνας Best Workplaces.

Η καθιέρωση ενός επιχειρηματικού brand στο σύνολο της αγοράς, συνιστά αναμφίβολα έναν σημαντικό δείκτη επιτυχίας. Αλλά το κοινωνικό αποτύπωμα και η ορθή εταιρική φήμη είναι εκείνοι οι παράγοντες που κάνουν την πραγματική διαφορά. Άλλωστε, με το πέρασμα των χρόνων, οι διοικήσεις των εταιρειών που έθεσαν ως βασικό τους στόχο να καταστήσουν την επιχείρησή τους συνώνυμο της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, αντιλήφθηκαν πως δεν είναι μόνο το κέρδος που έχει σημασία, αλλά οι ουσιαστικοί δεσμοί που συνάπτονται με τους συνεργάτες και πρωτίστως με τους εργαζόμενους.

Κινούμενη με απόλυτη στόχευση σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η AbbVie Hellas αποδεικνύει κάθε χρόνο στην πράξη ότι μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων της παραμένει ο παράγων εργαζόμενος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και φέτος συμπεριελήφθη μεταξύ των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Ειδικότερα, από το 2015 μέχρι σήμερα, το όνομα της γνωστής βιοφαρμακευτικής φιγουράρει στη λίστα με τους καλύτερους εργοδότες στην έρευνα του «Great Place to Work», κατακτώντας για το 2019 τη 2η θέση στην κατηγορία των 50 – 250 εργαζομένων. Με τη διάκριση αυτή, η AbbVie αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που για πέντε συναπτά έτη κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα των νικητών της ετήσιας έρευνας Best Workplaces σε όλες τις κατηγορίες των ελληνικών επιχειρήσεων – 1η το 2015, 2η το 2016, 1η το 2017, 3η το 2018.

SONY DSC

Στους κόλπους της AbbVie Hellas έχει καλλιεργηθεί μια εταιρική κουλτούρα η οποία ενθαρρύνει τις  καινοτόμες πρακτικές, τις προοπτικές σταδιοδρομίας, την επιμόρφωση και τον εθελοντισμό. Παράλληλα, οι ευέλικτες συνθήκες εργασίας, τα προγράμματα πρόληψης για την υγεία των εργαζομένων, τα επιδόματα γάμου, παιδικού σταθμού, μητρότητας και η προώθηση της ευζωίας των ανθρώπων της, αποτελούν μέρος των υψηλών εργασιακών προτύπων που καθιστούν την AbbVie μια από τις εταιρείες που επενδύουν ουσιαστικά στους ανθρώπους τους ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Η επιτυχία της AbbVie Hellas δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι κέρδισε την αφοσίωση των εργαζομένων της, αλλά και από το ότι απολαμβάνει τον σεβασμό τόσο των ανταγωνιστών της, όσο και σύσσωμης της επιχειρηματικής κοινότητας. Τρανή απόδειξη η θέση που εξασφάλισε στη  λίστα του Fortune «Μost Admired Companies in Greece 2018», σημειώνοντας μάλιστα την ισχυρότερη επίδοση στον κλάδο της

Μεγάλες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη

Το 2017 η AbbVie επένδυσε παγκοσμίως 4,8 δισ. δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη (R&D)  για να ανακαλύψει και να δοκιμάσει μόρια που δυνητικά μπορεί να προσφέρουν θεραπεία σε πάνω από 1,5 δισ. ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Την ίδια χρονιά, αναδείχθηκε στην 2η θέση του δείκτη Productive Innovation Index (Δείκτης Παραγωγικής Καινοτομίας) της IDEA Pharma, σε σύνολο 30 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών που υπήρξαν πιο επιτυχημένες στην ανάπτυξη και τη διάθεση νέων θεραπειών για τους ασθενείς.

Παράλληλα, επένδυσε 9,6 δισ. δολάρια σε 58.000 τρίτους προμηθευτές σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, δημιουργώντας ευκαιρίες και ανάπτυξη στις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ανακάλυψη, την ανάπτυξη και τη διάθεση νέων θεραπειών στους ασθενείς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Ίδρυμα της AbbVie έχει έντονη παρουσία και στην ελληνική κοινωνία. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί στη χώρα μας περισσότερα από 250.000 δολάρια, μέρος των οποίων απορροφήθηκε για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την  εκπαίδευση, την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών, αλλά και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στο Μάτι.

Όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας, η δημιουργία και η διατήρηση της υψηλής ποιότητας του εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί πολύ συνειδητή στρατηγική επιλογή. Εξ’ ου και οι σημαντικές επενδύσεις που υλοποιεί προς αυτή την κατεύθυνση.