AbbVie: Με επιμονή και διορατικότητα συμβάλλουμε θετικά στη ζωή και την υγεία των ανθρώπων

AbbVie: Με επιμονή και διορατικότητα συμβάλλουμε θετικά στη ζωή και την υγεία των ανθρώπων
Με καθημερινή προσπάθεια και θετική διάθεση για συναντίληψη σε θεμελιώδη θέματα, η AbbVie μοιράζεται εμπειρίες, συνεργάζεται, ξεπερνά δυσκολίες και παράγει πρωτοποριακές ιδέες, ώστε να επιτύχει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και την ευημερία που αξίζουν όλοι οι άνθρωποι.

Από τον Πασχάλη Αποστολίδη*

Η δέσμευση και η επιμονή στην καινοτομία και την ανακάλυψη νέων δρόμων στην επιστήμη, με απώτερο στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων, είναι συνώνυμα της δημιουργίας και της δραστηριότητας της AbbVie.

Ήδη μετράμε πάνω από μία δεκαετία εντατικής προσπάθειας και επένδυσης στην καινοτομία και στην Έρευνα & Ανάπτυξη σε θεραπευτικές κατηγορίες όπως την Ανοσολογία, την Ογκολογία, την Αιματολογία, την Ιολογία και τη Νευρολογία, αναπτύσσοντας αποτελεσματικές θεραπείες οι οποίες καλύπτουν τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών και οι οποίες έχουν μεταμορφώσει τη ζωή τους. Όμως, δεν εφησυχάζουμε και δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε, να τολμάμε, να αναζητούμε νέες ευκαιρίες και να προσαρμοζόμαστε σε νέες συνθήκες ώστε να είμαστε επίκαιροι, ανθεκτικοί και διαχρονικοί, ειδικά σε μία περίοδο όπου οι κρίσεις, υγειονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές, είναι συνεχείς. Η εξαγορά της φαρμακευτικής εταιρείας Allergan το 2020, ήταν μία επιχειρηματική κίνηση μεν, που αποσκοπεί στην περαιτέρω διεύρυνση και διαχρονική ανάπτυξη της εταιρείας, των στελεχών και των συνεργατών της, όμως είναι μία κίνηση που κυρίως έχει ως επίκεντρο το όφελος των ασθενών. Ενωμένες οι δύο εταιρείες, ήδη εδραιωμένες στη φαρμακευτική βιομηχανία, έχουν δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο, βάσει κύκλου εργασιών.

Αλληλοσυμπληρωνόμαστε σε θεραπευτικές λύσεις και υπηρεσίες με την παρουσία μας να επεκτείνεται σε περισσότερες από 60 παθήσεις με περισσότερα από 30 brands, σε πέντε σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες στις οποίες έχουμε αποδεδειγμένη εμπειρία και τεχνογνωσία: την Ανοσολογία, την Αιματολογία, την Οφθαλμολογία, τη Νευρολογία και την Αισθητική Ιατρική. Η επιδίωξή μας να βρισκόμαστε στην αιχμή της επιστήμης είναι γιατί, έτσι, γινόμαστε καλύτεροι και ουσιαστικά χρήσιμοι, ενισχύοντας την εμπειρία των ασθενών από τη διάγνωση έως την ύφεση των συμπτωμάτων της ασθένειας που βιώνουν.

Παράλληλα με την αφοσίωσή μας στην επιστήμη και με στόχο να είμαστε πολύπλευρα χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας, επιδιώκουμε να πράττουμε ορθά, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, συμμόρφωσης, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στη λειτουργία μιας συμπαγούς ομάδας με κοινές αξίες, η οποία εργάζεται για το όφελος των ασθενών και των οικογενειών τους, των εργαζομένων και την ευημερία της ευρύτερης κοινωνίας.

Όπως αναδείχθηκε από την πανδημία, η κοινωνία έχει ακόμα πολλές αδυναμίες να αντιμετωπίσει και οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί έχουν την άμεση ανάγκη της συνδρομής μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον υγιές για όλους και ένα σύστημα υγείας στο οποίο έχουν πρόσβαση, ισότιμα, όλοι οι άνθρωποι. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δράσουμε τώρα και να δράσουμε δραστικά, ώστε οι επόμενες γενιές να απολαύσουν πιο ισότιμες και πιο ευημερούσες κοινωνίες. Στην AbbVie η διορατικότητά μάς οδηγεί συνειδητά σε πράξεις, όχι μεμονωμένες, αλλά συνολικές, που οδηγούν προς ένα καλύτερο μέλλον, για όλους. Γι’ αυτό επενδύουμε στον σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την πρόοδο και εργαζόμαστε καθημερινά για να επιτύχουμε μια ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα από την ασφάλεια των θεραπειών μας και τη συμβολή μας στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας.

Η συνεισφορά στον άνθρωπο που έχει περισσότερο ανάγκη από τη φροντίδα μας είναι άλλωστε, η καρδιά της φιλοσοφίας μας, η οποία ενσαρκώνεται σε ουσιαστικές πράξεις οι οποίες συμβάλλουν θετικά στη ζωή ευάλωτων πληθυσμών για την οικοδόμηση ισχυρών κοινοτήτων και βιώσιμων συστημάτων υγείας. Μας χαρακτηρίζει το πάθος και ο σεβασμός στην ποικιλομορφία των ανθρώπων. Ενώνουμε τους ανθρώπους, καθώς αυτή η συνεργασία, των ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αποτελεί την πηγή έμπνευσης για την εξάλειψη όποιων εμποδίων συναντάμε στο δρόμο μας προς την υλοποίηση των στόχων μας, για την ανακάλυψη καινοτόμων και αποτελεσματικών θεραπευτικών λύσεων προς όφελος των ασθενών. Μας ενδιαφέρει η δημιουργία διαχρονικής αξίας, αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης, γι’ αυτό εξαλείφουμε στερεότυπα και προκαταλήψεις δίνοντας έμφαση στην ελευθερία έκφρασης και την ανάδειξη ταλέντων, αναζητώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που έχουμε για να προσφέρουμε στους ανθρώπους μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Επιπρόσθετα, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες της Ελλάδας και το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων, επενδύουμε σημαντικούς πόρους ώστε να αποτελεί η Ελλάδα κέντρο αναφοράς για τις κλινικές μελέτες, τόσο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και παγκοσμίως. Εργαζόμαστε ώστε οι κλινικές μελέτες να αποτελούν κύριο μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, προσελκύοντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας υψηλού προφίλ για χιλιάδες εξειδικευμένους επιστήμονες, συμβάλλοντας στην αύξηση του ΑΕΠ, στην αναστροφή του brain drain και στην ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών που ζουν στην Ελλάδα σε καινοτόμες θεραπείες που βρίσκονται στο στάδιο Έρευνας & Ανάπτυξης. Η AbbVie αποτελεί περιφερειακό κόμβο κλινικών μελετών και ηγείται 150 στελεχών και επιστημόνων σε 14 χώρες. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες από 40 κλινικές μελέτες υπό εξέλιξη σε πολλά νοσοκομεία της χώρας στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε.

Όλα όσα προσπαθούμε και όλα όσα κάνουμε, δεν είναι εύκολα. Όμως, η υγεία είναι η πολυτιμότερη επένδυση για κάθε κοινωνία γι’ αυτό επιμένουμε, γιατί αυτό που τελικά επιτυγχάνουμε εμπνέει ελπίδα και αλλάζει ζωές. Με ανήσυχο πνεύμα, με ισχυρό κίνητρο και μεθοδικότητα ξεκλειδώνουμε δυνατότητες που φέρνουν το μέλλον, σήμερα. Με καθημερινή προσπάθεια και θετική διάθεση για συναντίληψη σε θεμελιώδη θέματα, μοιραζόμαστε εμπειρίες, συνεργαζόμαστε, ξεπερνάμε δυσκολίες και παράγουμε πρωτοποριακές ιδέες, ώστε να επιτύχουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και την ευημερία που αξίζουν όλοι οι άνθρωποι.

*Ο Πασχάλης Αποστολίδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie