Abe Smith (Zoom) : «Η ευελιξία είναι κορυφαία προτεραιότητα στο τρέχον επιχειρηματικό περιβάλλον»

Abe Smith (Zoom) : «Η ευελιξία είναι κορυφαία προτεραιότητα στο τρέχον επιχειρηματικό περιβάλλον»
Abe Smith
Αποκλειστική συνέντευξη του Head of International, Zoom, στο Fortune Greece.

Μια επιχείρηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αντίξοες συνθήκες και να μη θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά της , θα πρέπει, εκτός από καλούς συνεργάτες, δυνατή ομάδα στο εσωτερικό της και διάθεση για άμεση προσαρμογή στις νέες συνθήκες, να επενδύει και στα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία. Μέσα στην πανδημία έγινε κατανοητό, ότι τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα είναι πλέον ξεπερασμένα και ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος, εάν θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι  θα μπορούμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας ακόμη και σε έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτές που δημιούργησε η παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Ο covid-19 έδειξε πόσο εύθραυστη μπορεί να γίνει η επικοινωνία όταν η φυσική επαφή μεταξύ των ανθρώπων καθίσταται αδύνατη. Τα διαδικτυακά meetings έγιναν ο κανόνας και έτσι οι επιχειρήσεις συνέχισαν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και σε πραγματικό χρόνο, με τους καταναλωτές και τους συνεργάτες τους, με τον τρόπο που το έκαναν και στο παρελθόν. Καταλυτικό ρόλο, σε αυτή τη μετάβαση, έπαιξε η πλατφόρμα Zoom, η οποία κατάφερε σε χρόνο dt να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να καλύψει μια άνευ προηγουμένου ζήτηση των υπηρεσιών της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Fortune Greece, ο Abe Smith, Head of International της Zoom, μιλά για τις στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας, το μέλλον της εργασίας, αλλά και τα επόμενα βήματα του πολυεθνικού κολοσσού.

Κύριε Smith, πώς άλλαξε η πανδημία τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και ποια είναι η θέση του Zoom στα νέα υβριδικά μοντέλα εργασίας που ήρθαν για να μείνουν;

Το Zoom έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι άνθρωποι και οι οργανισμοί, φέρνοντας σε επαφή οργανισμούς όλων των μεγεθών και τύπων, με όλους τους τρόπους που έχουν σημασία για εμάς ως ανθρώπους – συνομιλία, φωνή, βίντεο, περιεχόμενο.

Η επικοινωνία μέσω βίντεο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας βασικός τρόπος για τις εταιρείες και τους υπαλλήλους τους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται, και αυτό έχει παρατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι πελάτες μας προσπαθούν τώρα να μεταμορφώσουν ψηφιακά τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται η εργασία και να εμπλουτίσουν την αφοσίωση των πελατών τους. Το Zoom εξελίσσεται με επιτυχία από μια τέλεια εφαρμογή σε μια απαραίτητη πλατφόρμα. Παρέχουμε διάφορες λύσεις ενδυναμώνοντας το μέλλον των επικοινωνιών με το Zoom One, μια νέα υπηρεσία που συνδυάζει chat, τηλέφωνο, συσκέψεις, λευκό πίνακα και άλλα πακέτα μεταξύ των οποίων, Zoom Rooms, Zoom Developer Platform, Zoom Events, και Zoom Contact Center. Αυτές οι καινοτομίες – και υπάρχουν πολλές άλλες – δημιουργήθηκαν με το ίδιο επίπεδο επεκτασιμότητας και απλότητας που έχει κάνει το Zoom ως το πιο αξιόπιστο συνεργάτη των επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Εκτιμούμε ότι το μέλλον της εργασίας είναι υβριδικό, συνδυάζοντας στρατηγικά την εξ αποστάσεως και την εργασία εντός γραφείου, γεγονός που δίνει στους υπαλλήλους την επιλογή να εργαστούν από όπου αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι, ασφαλείς και επιτυχημένοι. Η ευελιξία είναι κορυφαία προτεραιότητα στο τρέχον περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, εισαγάγαμε μια σειρά από καινοτομίες πλατφόρμας σχεδιασμένες για το υβριδικό περιβάλλον εργασίας για να προωθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, μοιράζονται ιδέες και κάνουν περισσότερα μαζί – ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Όχι μόνο υποστηρίζουμε τους πελάτες καθώς προσαρμόζονται στη νέα κανονικότητα που δειαμορφώνεται, αλλά αναμένουμε τη συνέχεια και δημιουργούμε ολοκληρωμένες λύσεις πλατφόρμας για να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές που θα έρθουν.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ποια ήταν η μέση χρήση της πλατφόρμας και σε τι επίπεδα βρίσκεται τώρα;

Το Zoom βελτίωσε την οργανωτική ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ενίσχυσε την ικανοποίηση των εργαζομένων και των πελατών και ενίσχυσε τη συνεργασία των εργαζομένων. Συνεχίζουμε να βλέπουμε δυναμική στις ανανεώσεις καθώς και επιπλέον νέους πελάτες, όπως επίσης και επέκταση σε πρόσθετα προϊόντα.

Τα τελευταία οικονομικά μας αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τον Μάιο του 2022 έδειξαν ότι είχαμε περίπου 198.900 επιχειρήσεις, αριθμός ενισχυμένος κατά 24% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Καθαρό ποσοστό επέκτασης 12 μηνών για πελάτες – επιχειρήσεις 123%, ενώ να σημειωθεί ότι οι πελάτες που δημιούργησαν περισσότερα από 100.000 $ σε υστερούντα έσοδα 12 μηνών αυξήθηκαν κατά 46%.

Πώς μπόρεσε η ομάδα του Zoom να ανταποκριθεί τεχνικά στις νέες ανάγκες των χρηστών της, εξυπηρετώντας, ταυτόχρονα, εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο; Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε;

Μέσω της καινοτομίας και της αφοσίωσης στην εμπειρία του πελάτη – με την ασφάλεια και το απόρρητο ως βασικές προτεραιότητες  για ό,τι κάνουμε – το Zoom έχει γίνει μια απαραίτητη πλατφόρμα για επιχειρήσεις, ιδιώτες και προγραμματιστές για σύνδεση, συνεργασία και ανάπτυξη.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική του Zoom, η οποία εκτείνεται στο κατανεμημένο δίκτυο κέντρων δεδομένων μας και στο cloud, επιτρέπει στους πελάτες να κλιμακώνουν συσκέψεις και εκδηλώσεις ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν περισσότερους χρήστες και μεγαλύτερο κοινό, δίχως να προβαίνουν σε συμβιβασμούς που σχετίζονται με την ποιότητα ή την αξιοπιστία.

Η πλατφόρμα επικοινωνιών μας έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη τεχνολογικά πτυχή της επικοινωνίας: το βίντεο. Διαχειριζόμαστε τα δικά μας παγκόσμια κέντρα δεδομένων (co-location) σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας έλεγχο και ευελιξία όσον αφορά τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας ήχου και βίντεο.

Έχουμε δημιουργήσει την πλατφόρμα έτσι ώστε, σε περίπτωση περιορισμών χωρητικότητας στο κέντρο δεδομένων που βρίσκεται πλησιέστερα σε χρήστη, η πρόσθετη κίνηση θα δρομολογείται σε ένα από τα άλλα κέντρα δεδομένων μας.

Σε έκτακτη περίπτωση, μαζικής εισροής ζήτησης, έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση και να αναπτύξουμε δεκάδες χιλιάδες διακομιστές AWS μέσα σε λίγες ώρες και σε πλήρη συμμόρφωση με την Πολιτική απορρήτου μας, για απρόσκοπτη κλιμάκωση χωρίς επιπτώσεις στους χρήστες μας.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού; Ποιες υπηρεσίες έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και πού σκοπεύετε να επενδύσετε στο άμεσο μέλλον;

Πιστεύουμε ότι το Zoom είναι η «καλύτερη λύση» στο βίντεο και ότι η πλήρης πλατφόρμα επικοινωνίας μας, συμπεριλαμβανομένων βίντεο, φωνής, συνομιλίας και πλέον το κέντρο επικοινωνίας, την καθιστούν ασυναγώνιστη.

Ασχολούμαστε με την επίλυση των προβλημάτων των πελατών μας και, ως εκ τούτου, παρέχουμε εκατοντάδες λειτουργίες ετησίως, συμπεριλαμβανομένων πολλών πρωτοβουλιών στον κλάδο που έγιναν πρότυπα του κλάδου, όπως τα εικονικά backgrounds και τα Zoom Rooms Smart Gallery.