Accenture: Το μήνυμα της CEO, Julie Sweet, με αφορμή τα 30 χρόνια της εταιρείας στην Ελλάδα

Accenture: Το μήνυμα της CEO, Julie Sweet, με αφορμή τα 30 χρόνια της εταιρείας στην Ελλάδα
Accenture logo exhibited at Accenture stand during the Mobile World Congress (MWC) the biggest trade show of the sector focused on mobile devices, 5G, IOT, AI and big data, celebrated in Barcelona, on March 3, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Με αφορμή την 30ή επέτειο-ορόσημο της Accenture στην Ελλάδα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Accenture παγκοσμίως, Julie Sweet, μίλησε για τη συμβολή της εταιρείας στην ελληνική αγορά, για τις εταιρικές πρωτοβουλίες που συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και για τη σημασία της αναγνώρισης της Accenture ως Best in Business από το Fortune Greece.

Η Ελλάδα, με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου μας. Αντίστοιχα, η Accenture στην Ελλάδα, συμβάλλει σε καθημερινή βάση στη διαμόρφωση του επιχειρείν και της κοινωνίας μέσω της αξίας που δημιουργούμε για τους πελάτες μας, για εμάς και τη χώρα συνολικά. Τα τελευταία 30 χρόνια, έχουμε πετύχει πάρα πολλά στην Ελλάδα και θα ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να μοιραστώ μαζί σας ορισμένα επιτεύγματα για τα οποία είμαι εξαιρετικά υπερήφανη.

Σήμερα, περισσότερα από 1.200 στελέχη της Accenture εργάζονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το δεύτερό μας γραφείο. Έχουμε το προνόμιο να υποστηρίζουμε τους μεγαλύτερους οργανισμούς της χώρας ως πρεσβευτές της καινοτομίας και της αλλαγής, παρέχοντας ολιστική αξία (3600) και βοηθώντας τους πελάτες μας να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Οι πολύτιμες συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει έχουν αναγνωριστεί από την τοπική αγορά. Έχουμε ανακηρυχθεί για τρία συνεχόμενα έτη ως True Leader από την ICAP, και ως Best in Business από το Fortune Greece. Σημαντικό είναι επίσης ότι τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόμαστε στη λίστα Change the World του Fortune Greece για την προσέγγισή μας σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 Και προσωπικά είμαι επίσης ιδιαίτερα υπερήφανη για τη δέσμευσή μας σε θέματα συμπερίληψης και διαφορετικότητας. Συγκεκριμένα, πρόσφατα λάβαμε το βραβείο Diversity & Inclusion στην κατηγορία επαγγελματικών υπηρεσιών από την Boussias, ενώ η Accenture ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που υποστήριξε δημόσια την Πανελλήνια Εκστρατεία για την ισότιμη αναγνώριση του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην Ελλάδα, είμαστε επίσης ευρέως αναγνωρισμένοι για τις μελέτες που έχουμε εκπονήσει (thought leadership), σε συνεργασία με οργανισμούς όπως ο ΣΕΒ. Μαζί, έχουμε συμβάλει ενεργά στον εθνικό διάλογο για τις δυνάμεις και τις τάσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας.

Ατενίζοντας το μέλλον, πιστεύω ακράδαντα ότι ο Κυριάκος Σαμπατακάκης και ολόκληρη η διοικητική ομάδα στην Ελλάδα θα συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες αυτές, και ότι, ως εταιρεία, θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Διότι, η ανθεκτικότητα και η σταθερή ανάπτυξη της Accenture στην Ελλάδα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, εν μέσω ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος γεμάτου προκλήσεις, δε δείχνει απλά προσαρμοστικότητα αλλά πρωτίστως την ικανότητα μας να οδηγούμε τις εξελίξεις και την αλλαγή.

 Κανένα από αυτά τα επιτεύγματα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή των ανθρώπων μας και χωρίς την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία των πελατών μας.

 Απολαύστε λοιπόν τον χρόνο σας παρέα, οραματιστείτε και προχωρήσετε στο μέλλον με την ίδια επιμονή και αισιοδοξία. Ανυπομονώ ειλικρινά να δω τι άλλο θα επιτύχετε όλοι μαζί.

 Και θα ήθελα επίσης να μοιραστώ μαζί σας ότι αυτό το καλοκαίρι, η 14χρονη κόρη μου, η Abby, έκανε το πρώτο της ταξίδι στην Ελλάδα, με κάποιους οικογενειακούς φίλους. Λάτρεψε τη χώρα, και ενθουσιάστηκε όταν ανέφερα ότι η Accenture στην Ελλάδα γιορτάζει φέτος την 30ή της επέτειό. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να σας δω όλους σύντομα από κοντά, και ότι κάποια μέρα ίσως μπορέσω να ταξιδέψω με όλη την οικογένειά μου. Είμαι σίγουρη ότι η κόρη μου θα το ήθελε πολύ. Συγχαρητήρια και χρόνια πολλά.