ACS: Αποστολή μας ένας καλύτερος κόσμος

ACS: Αποστολή μας ένας καλύτερος κόσμος
Εκτεταμένο πρόγραμμα δράσεων σε 4 κοινωνικούς πυλώνες, με δωρεάν αποστολή ειδών και εξοπλισμού πρώτης ανάγκης, για την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους και εν μέσω πανδημίας.

Στην ACS, έχοντας ως αρχή ότι μια επιχείρηση ευημερεί, όταν η κοινωνία όπου δραστηριοποιείται ευημερεί, και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της χώρας την τελευταία δεκαετία, υλοποιούμε εστιασμένες κοινωνικές δράσεις, αξιοποιώντας και την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, εντός της Ελλάδος, που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευπαθών ομάδων αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η σημαντική ανταπόκριση της ACS την περίοδο της πανδημίας, η οποία χάρη στις προηγμένες υποδομές και σύστημα λειτουργίας της κατέστησε εφικτό τον άμεσο συντονισμό του δικτύου συνεργατών της σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι μεταφορές του απαραίτητου υγειονομικού υλικού στους έχοντες ανάγκη – και αυτό σε μία περίοδο ιδιαίτερα επιβαρυμένη για την εταιρεία από πλευράς όγκου διανομών.

Παράλληλα, συμμετείχαμε σε δράσεις που σχεδίασε και υλοποίησε ο Όμιλος Quest μαζί και με άλλες εταιρείες του Ομίλου, όπως η συμμετοχή μας στη δωρεά 1.018 iPad 4G αξίας άνω των €400.000 προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και στη δωρεά αξίας €100.000 στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με την παράδοση 120 φορητών και σταθερών υπολογιστών και 15 πολυμηχανημάτων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι δράσεις της εταιρείας επικεντρώνονται στους παρακάτω 4 κοινωνικούς πυλώνες:

1. «Αποστολή μας η Ελπίδα»: Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη/φυσική καταστροφή και δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας

Αναγνωρίζοντας την αξία της συλλογικότητας και της ενεργού συµµετοχής στην κοινωνία, µεταξύ άλλων µεταφέρουµε δωρεάν υλικοτεχνικό εξοπλισµό για την αντιµετώπιση της πανδηµίας, συγκεντρώνουµε και αποστέλλουµε τρόφιµα σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, συµµετέχουµε σε ενέργειες που προάγουν την οδική ασφάλεια και υποστηρίζουµε εθελοντικές οργανώσεις έρευνας και διάσωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, η εταιρεία μετέφερε μέσω του Πανελλαδικού Δικτύου Καταστημάτων της 4.357 δωρεάν αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης, συνολικού βάρους άνω των 97 τόνων, σε πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία  ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, MKO και Δήμους από όλη την Ελλάδα για την πρωτοφανή ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία της ACS για την αρωγή των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, αλλά και όλους τους ανθρώπους της, για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής ενέργειας.

2. «Αποστολή μας το Περιβάλλον»: Προστασία της φύσης

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της προστασίας του φυσικού µας πριβάλλοντος, µεταξύ άλλων στηρίζουµε οικονοµικά περιβαλλοντικές οργανώσεις, µεταφέρουµε δωρεάν υλικοτεχνικό εξοπλισµό στα σηµεία όπου προγραµµατίζονται περιβαλλοντικές ενέργειες, τοποθετούµε σταθµούς φόρτισης ηλεκτρικών οχηµάτων σε καταστήµατά µας και παρέχουµε οικονοµική στήριξη σε δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

3. «Αποστολή μας η Παιδεία»: Ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Αναγνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς, µεταξύ άλλων διαθέτουµε υποτροφίες σπουδών σε προπτυχιακούς φοιτητές, αναλαµβάνουµε τη µεταφορά βιβλίων και ειδών πρώτης ανάγκης σε σχολεία και νηπιαγωγεία και διανέµουµε δωρεάν ενηµερωτικό και υγειονοµικό υλικό στις Διευθύνσεις Εκπαίευσης σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, παρέχουµε οικονοµική στήριξη σε ενέργειες προστασίας της αρχιτεκτονικής µας κληρονοµιάς, καθώς και τις υπηρεσίες µας για τη µεταφορά έργων τέχνης σε πολιτιστικούς χώρους.

4. «Αποστολή μας ο Συνάνθρωπος»: Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω ΜΚΟ

Αναγνωρίζοντας την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, συγκεντρώνουµε και µεταφέρουµε αφιλοκερδώς φάρµακα, υγειονοµικό  υλικό, ρουχισµό και είδη πρώτης ανάγκης σε κοινωνικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα  και σε ακριτικά νησιά της χώρας, υποστηρίζοντας ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές οµάδες. Παράλληλα, φροντίζοντας για την ευηµερία των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, ενισχύουµε «To Χαµόγελο του Παιδιού» και το πρόγραµµα «Αmber Alert» µέσω όλων των καναλιών επικοινωνίας µας µε το προσωπικό µας σε πανελλαδική κλίµακα και  παρέχουµε δωρεάν τις υπηρεσίες µας στον οργανισµό «Παιδικά Χωριά SOS», για τη µεταφορά σχολικών ειδών σε άπορες οικογένειες. Επιπλέον, στηρίζουµε το έργο της µη κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΠΥΡΝΑ», µε δωρεάν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης σε σχολεία των Κέντρων Προσφύγων, καθώς και του ιδρύµατος «Make a wish», µε χορηγία αποστολών στο πρόγραµµα «To Aστέρι της Ευχής», που σκοπό έχει τη συγκέντρωση χρηµάτων για την εκπλήρωση ευχών από παιδιά µε απειλητικές ασθένειες.

Kαι συνεχίζουµε  µε την ίδια ευθύνη παντού, παραμένοντας πάντα πιστοί στην αποστολή για έναν καλύτερο κόσµο.