Άδ. Γεωργιάδης: Πιθανό και άλλο fuel pass

Άδ. Γεωργιάδης: Πιθανό και άλλο fuel pass
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, Αθήνα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτο fuel pass αν ακριβύνουν και άλλο οι τιμές των καυσίμων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Γεωργιάδης είπε πως αυτή τη στιγμή τα καύσιμα είναι χαμηλά και μαζί με την επιδότηση η τιμή τους είναι πιο κάτω από την εποχή πριν τον πόλεμο.



Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση, ο υπουργός εμφανίστηκε βέβαιος πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με αυτά της Γερμανίας, επισημαίνοντας πως ορθά ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν προχώρησε σε πρόωρες εκλογές γιατί, όπως είπε, «τώρα θα υπάρχει κυβέρνηση τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται για να παίρνει αποφάσεις και να στηρίζει τον κόσμο.

Κληθείς να σχολάσει την κριτική της αντιπολίτευσης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, διερωτήθηκε τι θα έκανε η κρατική ΔΕΗ από την στιγμή που ακρίβυνε το φυσικό αέριο και το ρεύμα παγκοσμίως.

Για υποκλοπές

Για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε ότι «ασφαλώς και η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί κάποιον βουλευτή και πολιτικό μέσα από νόμιμες διαδικασίες». 

«Το απόρρητο δεν πρέπει να σπάσει και οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να προστατεύουν τους πληροφοριοδότες τους αλλιώς δεν θα λέγονται μυστικές υπηρεσίες και δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους» ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης.