Άδεια πατρότητας ενός χρόνου προσφέρει ο Μπράνσον στους εργαζομένους του

Άδεια πατρότητας ενός χρόνου προσφέρει ο Μπράνσον στους εργαζομένους του

Ένα χρόνο γονικής άδειας με πλήρεις αποδοχές θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν ορισμένοι εκ των εργαζομένων της Virgin.

Ο ιδρυτής της Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον, παρέχει άδεια πατρότητας διάρκειας ενός έτους, μετ’ αποδοχών, σε ορισμένα μέλη του προσωπικού της επιχείρησής του αμέσως μετά τη γέννηση ή την υιοθεσία το παιδιού τους.

Η απόφαση ακολουθεί την εισαγωγή ενός νέου νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος επιτρέπει σε μαμάδες και μπαμπάδες να μοιράζονται 50 εβδομάδες γονικής άδειας, εκ των οποίων τις 37 θα λαμβάνουν μερική αμοιβή.

«Ως πατέρας και παππούς με τρία υπέροχα εγγόνια, ξέρω πώς είναι μαγικό το πρώτο έτος της ζωής ενός παιδιού, αλλά και πόσο σκληρή δουλειά χρειάζεται» εξηγεί ο Μπράνσον, ωστόσο υπάρχουν κάποια όρια στη γενναιόδωρη απόφασή του. Αφορά μόνο 140 εργαζόμενους της εταιρείας στο Λονδίνο και τη Γενεύη, κι αυτό γιατί προϋπόθεση αποτελεί οι εργαζόμενοι να βρίσκονται για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια στην Virgin. Παράλληλα, εκείνοι που εργάζονται στην εταιρεία για λιγότερο από δύο χρόνια θα μπορούν να λάβουν άδεια 52 εβδομάδων, λαμβάνοντας το 25% του μισθού τους.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση που λαμβάνει η Virgin σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Τον Σεπτέμβριο, ο Μπράνσον έδωσε στους εργαζομένους τους την άδεια να λάβουν απεριόριστη άδεια. Και η απόφαση αυτή, όμως, αφορούσε μερίδα του προσωπικού και συγκεκριμένα το προσωπικό του τμήματος διαχείρισης στη Νέα Υόρκη και το Σίδνεϊ. Η συντριπτική πλειοψηφία των 50.000 εργαζομένων της Virgin εταιρείες σε όλο τον κόσμο δεν επηρεάστηκε από την πρωτοβουλία.