Αδιάφορος…ο Κώστας Καραμανλής για την προεδρία της Δημοκρατίας

Αδιάφορος…ο Κώστας Καραμανλής για την προεδρία της Δημοκρατίας

Στενοί συνεργάτες του επιχειρούν να βάλουν τέλος στα σενάρια. 

Τέλος στα σενάρια που φέρουν τον Κώστα Καραμανλή ως έναν εκ των πιθανών διαδόχων του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας θέτουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.  «Δεν νομίζω. Ο κ. Καραμανλής, από την εντύπωση που έχω, δεν ενδιαφέρεται και το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ένα αξίωμα που τον έλκει. Επομένως, κάθε συζήτηση είναι περιττή» ανέφερε ο Ευάγγελος Αντώναρος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

Την ίδια στιγμή μετέφερε εμμέσως τη δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού, καθώς η δημόσια συζήτηση γίνεται εν αγνοία του. «Ορισμένοι από τους παλιούς συνεργάτες στις κυβερνήσεις του, δήλωσαν δημόσια, από σεβασμό ή εκτίμηση, ότι θα ήταν ο καταλληλότερος. Όταν, όμως εκφράζονται τέτοιες απόψεις, δεν θα ήταν κακό να ερωτάται και ο ίδιος», είπε ο κ. Αντώναρος.

Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 , υπέδειξε ως το καταλληλότερο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Εάν ο πρώην Πρωθυπουργός θα ήθελε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν μια πολύ καλή υποψηφιότητα. Καλή υποψηφιότητα θα ήταν και ο κ. Κουβέλης, αλλά και άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να είναι καλός για τον τόπο, συναινετικός και να μπορεί να συγκεντρώσει τη πλειοψηφία των 180 βουλευτών» δήλωσε σχετικά.

Υποστήριξε επίσης ότι είναι δυνατό να μην οδηγηθούμε σε εκλογές με αφορμή την εκλογή προέδρου .Είναι «πολύ δύσκολο» να βρεθούν 121 βουλευτές για να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, τόνισε σχετικά.