Αδιάσειστα στοιχεία προκύπτουν για βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αδιάσειστα στοιχεία προκύπτουν για βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες για την εγκληματική δράση της Χ.Α.  - Σύντομα αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης προχωρά με ταχείς ρυθμούς -όπως ενημέρωσε σχετικά και ο υπουργός Δικαιοσύνης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- και από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως προκύπτουν αδιάσειστα στοιχεία για τουλάχιστον τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι Αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των βουλευτών και δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να γίνει και άρση του τραπεζικού απορρήτου για λογαριασμούς βουλευτών, αλλά και στελεχών.

Από την έρευνα του κ. Βουρλιώτη που θα ολοκληρωθεί σύντομα, αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις που θα σηματοδοτήσουν ραγδαίες εξελίξεις, τόσο σε ποινικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς για τα αδικήματα που επισείουν τη διαδικασία του αυτοφώρου μπορεί να επιληφθεί απευθείας η τακτική Δικαιοσύνη, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άρση της ασυλίας των βουλευτών.

Την εκτίμηση ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα εξέφρασε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Εν τω μεταξύ, αποπέμφθηκε το πρωί από την ΕΥΠ ο υπεύθυνος αξιωματικός για τη διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, ενώ, όπως αναφέρει Το Βήμα, υπό αντικατάσταση είναι και άμεσος συνεργάτης του. Ο αποχωρείσας προϊστάμενος της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας, που είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες, κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών του κόμματος, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες. Τα στοιχεία από αυτές τις έρευνες είχαν τεθεί υπόψιν του κ. Βουρλιώτη.

Συνεχίζονται επίσης οι έρευνες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σήμερα οι δικηγόροι της οικογένειας ενημέρωσαν για την πορεία των ανακρίσεων στον Πειραιά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ακόμη, συνελήφθη σήμερα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που σύμφωνα με σημερινό διμοσίευμα του Έθνους, εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη: Όλα τα χτυπήματα της Χρυσής Αυγής σε έναν interactive χάρτη

ΠΑΣΟΚ: Ανάγκη για ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας
Το θέμα δημιουργίας νέας νομοθεσίας κατά των φαινομένων ρατσισμού με ταυτόχρονη αυστηροποίηση της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας, η οποία θεωρεί ότι δεν εφαρμόζεται όπως θα μπορούσε, επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ. Αντιπροσωπεία του Κινήματος συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τα άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας, στους οποίους έθεσε το θέμα και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του.

Το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης την άμεση προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίου το οποίο θα βασίζεται στις διατάξεις που είχε προτείνει σε πρόταση νόμου που είχε καταθέσει «για την προστασία του πολιτεύματος και των πολιτών από την ακραία και οργανωμένη εγκληματική βία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία».

ΔΗΜΑΡ: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού η απειλή παραίτησης βουλευτών της Χ.Α.
Απεγνωσμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις διαρκείς αποκαλύψεις στοιχείων για τον εγκληματικό της χαρακτήρα, επιδιώκει η Χρυσή Αυγή, με την ενδεχόμενη παραίτηση των βουλευτών της, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και τονίζει: «Ας κάνουν ό,τι νομίζουν. Δεν μας φοβίζουν οι απειλές τους. Έτσι και αλλιώς η παρουσία τους στη Βουλή συνιστά ύβρη για τη δημοκρατία».

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπίσει το ενιαίο μέτωπο όλων των κομμάτων της δημοκρατίας, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει: Δεν πρέπει να της επιτραπεί να γίνει παράγοντας επηρεασμού των πολιτικών εξελίξεων και να ορίσει τα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών του κατέθεσε η Χ.Α.
Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής η οποία απαρτιζόταν από τους βουλευτές Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ελένη Ζαρούλια και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών του. Μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκαν στοιχεία και πόρισμα ιδιωτικών διεθνών ελεγκτικών εταιρειών για την οικονομική διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007- 2010.

Διαβάστε ακόμη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής