Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ οι Βρετανοί- Περιορισμούς στις αγορές επιβάλλουν οι εταιρείες (Φωτογραφίες)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πολλά μεγάλα καταστήματα, το μόνο που έχει απομείνει στα ράφια είναι τα παγωτά και τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Οι μεγάλες αλυσίδες εφαρμόζουν πλέον περιορισμούς στον αριθμό των συσκευασιών των προϊόντων που μπορούν να αγοράσουν οι καταναλωτές.

Περιορισμούς στις αγορές αποφάσισαν να επιβάλουν οι βρετανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ Tesco και Sainsbury’s καθώς οι πανικόβλητοι- λόγω του κορονοϊού- Βρετανοί έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αδειάζοντας τα ράφια των καταστημάτων.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνοσν, που έχει δεχθεί κριτική για το γεγονός ότι ενήργησε με πολύ αργούς ρυθμούς και πολύ επιφυλακτικό τρόπο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει λόγος ο κόσμος στοκάρει προϊόντα και ότι είναι εξασφαλισμένες οι προμήθειες των τροφίμων.

Σε σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα, οι καταναλωτές εμφανίζονταν, ωστόσο, τρομοκρατημένοι. Ο ένας διάδρομος μετά τον άλλο άδειαζαν, ενώ σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ είχαν μείνει μόνο παγωτό και σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν να σχηματίζονται τεράστιες ουρές γύρω από κάποια σούπερ μάρκετ σήμερα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Απλά γίνεται χειρότερο», δήλωσε πηγή σε έναν από τους μεγάλους βρετανικούς ομίλους σούπερ μάρκετ.

Η αλυσίδα Sainsbury’s θα περιορίσει τις αγορές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο όπου οι πανικόβλητοι καταναλωτές σπεύδουν μαζικά να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Η εταιρία Tesco επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράσουν μόλις δύο συσκευασίες ορισμένων προϊόντων, όπως ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και γάλα μακράς διαρκείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων τα Tesco- με ηγετική θέση στην αγορά- τα Sainsbury’s, τα Asda και τα Morrisons , μαζί με τα εκπτωτικές αλυσίδες Aldi και Lidl, πασχίζουν εδώ και μία εβδομάδα να κρατήσουν γεμάτα τα ράφια τους.

«Έχουμε αρκετά τρόφιμα που μπαίνουν στο σύστημα αλλά περιορίζουμε τις πωλήσεις προκειμένου να παραμείνουν στα ράφια περισσότερο και να μπορεί να τα αγοράσει μεγαλύτερος αριθμός πελατών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Sainsbury’s Μάικ Κουπ σε επιστολή σε πελάτες.

Η Aldi έγινε τη Δευτέρα το πρώτο βρετανικό σούπερ μάρκετ που επέβαλε αγορές με δελτίο, περιορίζοντας τους πελάτες σε τέσσερα τεμάχια οποιουδήποτε προϊόντος ανά επίσκεψη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Morrisons από την πλευρά της αντιμετωπίζει έκτακτες περιστάσεις. «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις και αβεβαιότητα προκειμένου να διαχειριστούμε την COVID-19», ανέφεραν ο πρόεδρος της εταιρίας Άντριου Χίγκινσον και ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ποτς.

Στέλεχος εταιρείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση μόλις έχει αρχίσει να κατανοεί το μέγεθος της κρίσης για το κλάδο. «Είναι στη φάση των ερωτήσεων, σίγουρα δεν είναι στη φάση που μας λένε τι να κάνουμε. Προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται αντί να μας λένε κάτι συγκεκριμένο». Η δεύτερη πηγή πρόσθεσε: «Οι κυβερνήσεις κάνουν ερωτήσεις, ακούν και σχεδιάζουν, αλλά θα το εκτιμούσαμε λίγο παραπάνω βοήθεια ώστε να κινηθούν τα πράγματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ