Άδικο το οριζόντιο διήμερο λουκέτο λόγω «Ελπίδας», λένε οι έμποροι Πειραιά

Άδικο το οριζόντιο διήμερο λουκέτο λόγω «Ελπίδας», λένε οι έμποροι Πειραιά
Ζητούν παράταση υποβολής των δηλώσεων και όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους που λήγουν τέλος Ιανουαρίου.

Τουλάχιστον άδικο χαρακτηρίζει ο εμπορικός κόσμος του Πειραιά το οριζόντιο μέτρο για διήμερο κλείσιμο των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου. Θεωρούν ότι θα έπρεπε να υπάρξει διαχωρισμός των περιοχών, σε αυτές που κυριολεκτικά έχουν πληγεί και σε αυτές που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ο Πειραιάς, που θα υποστεί τις συνέπειες που επιφέρει το κλείσιμο της αγοράς για δυο συνεχόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς (ΕΣΠ), η οικονομική θηλιά γύρω από τον λαιμό του συνόλου των επιχειρήσεων σφίγγει όλο και περισσότερο καθώς οι υποχρεώσεις τους συσσωρεύονται και η απόφαση για καθολικό κλείσιμο του λιανεμπορίου διαταράσσει εκ νέου τη λειτουργία της αγοράς, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη, έως και αδύνατη, την ανταπόκρισή τους στις τρέχουσες βασικές υποχρεώσεις τους, τις οποίες δεν γνωρίζουν πώς και πότε θα αποπληρώσουν.

Με δεδομένη την έντονη ανησυχία του για την επιβίωση ιδίως των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες και έχουν τις μικρότερες αντιστάσεις, ο ΕΣΠ σημειώνει ότι απαιτείται η ενεργή συμμετοχή του κράτους στην προσπάθεια στήριξής τους.

Απαραίτητο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θεωρεί πως είναι να δοθεί εύλογη παράταση υποβολής των δηλώσεων και όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους που λήγουν τέλος Ιανουαρίου, ώστε να μην οδηγηθούν για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο και εγκλωβισμό.