Αδιόρθωτος ο Τραμπ: Έβγαλε τη μάσκα του μόλις επέστρεψε στον Λευκό Οίκο- Αντιδράσεις Μπάιντεν

Αδιόρθωτος ο Τραμπ: Έβγαλε τη μάσκα του μόλις επέστρεψε στον Λευκό Οίκο- Αντιδράσεις Μπάιντεν
epa08723128 US President Donald J. Trump takes off his mask after returning to the White House, in Washington, DC, USA, 05 October 2020. Trump was returning to the White House following several days at Walter Reed National Military Medical Center for treatment for COVID-19. EPA/KEN CEDENO / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπορεί να νόσησε από κορωνοϊό, τόσο εκείνος όσο και ακόμα 13 άνθρωποι από περιβάλλον του. Μπορεί να χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για 3 μέρες. Ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να βάζει μυαλό. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση... να βάζει μάσκα.

Μπορεί να νόσησε από κορωνοϊό, τόσο εκείνος όσο και ακόμα 13 άνθρωποι από περιβάλλον του. Μπορεί να χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για 3 μέρες. Ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να βάζει μυαλό. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση… να βάζει μάσκα.

Ενώ τις τελευταίες ώρες φάνηκε να αλλάζει στάση απέναντι στον κορωνοϊό, όπως αποδεικνύουν οι κινήσεις του, δεν έχουν αλλάξει πολλά.

Μετά το μήνυμα από το νοσοκομείο, στο οποίο έσπευσε να ενημερώσει ότι θα πάρει εξιτήριο, όπου -μεταξύ άλλων- συμβούλευε τους πολίτες να μην φοβούνται τον κορωνοϊό, αλλά και τη βόλτα με το πολυτελές αυτοκίνητο έξω από το νοσοκομείο εχθές το βράδυ, κατά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο υπέπεσε σε ένα ακόμη φάουλ.

Συγκεκριμένα, όταν βγήκε από το ελικόπτερο και ανέβηκε στο μπαλκόνι της προεδρικής κατοικίας για να χαιρετήσει, έβγαλε τη μάσκα.

Πρόκειται για μια κίνηση που ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και αναμένεται να συζητηθεί όσο και η βόλτα του με το αυτοκίνητο την Κυριακή, η οποία συζητήθηκε έντονα, με πολλούς να αναρωτιούνται ακόμα και τώρα, ενώ παλεύει ο ίδιος με τη νόσο, το κατά πόσο την αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Έντονες αντιδράσεις από το «στρατόπεδο» Μπάιντεν

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν αντιπαρέθεσε τον πολύ βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ στις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του.

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε “μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας”. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη ροή του στο Twitter λίγη ώρα αφού επέστρεψε στον Λευκό Οίκο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η χώρα του, η «σπουδαιότερη του κόσμου», θα «νικήσει» την πανδημία, προτρέπει τους συμπατριώτες του να «μην την αφήσουν να κυριαρχεί στη ζωή τους», να «μη φοβούνται» και να «βγουν εκεί έξω»- ενώ πάνω από 210.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 στις ΗΠΑ ως αυτό το στάδιο.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο NBC, ο Τζο Μπάιντεν, 77 ετών, είπε ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγη» από την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε την απαρέσκειά του, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους Αμερικανούς να «μην ανησυχούν» ενώ «περίπου 210.000 άνθρωποι είναι νεκροί», διορθώνοντας τον απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα.

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.