Γεωργιάδης: Νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από τις αρχές του 2024

Γεωργιάδης: Νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από τις αρχές του 2024
Ï õðïõñãüò Åñãáóßáò êáé ÊïéíùíéêÞò ÁóöÜëéóçò ¢äùíéò ÃåùñãéÜäçò óõììåôÝ÷åé óå ðÜíåë óôï 3ï Ìçôñïðïëéôéêü ÓõíÝäñéï Èåóóáëïíßêçò, óôï Âåëëßäåéï Óõíåäñéáêü ÊÝíôñï, ÐáñáóêåõÞ 29 Óåðôåìâñßïõ 2023. Ìå õøçëïýò ðñïóêåêëçìÝíïõò áðü ôçí ÅëëÜäá êáé ôïí äéåèíÞ ÷þñï, ìå åêðñïóþðïõò ôïõ ðïëéôéêïý êáé åðé÷åéñçìáôéêïý êüóìïõ, ç äéåîáãùãÞ ôïõ Summit, ðïõ ãßíåôáé ìå óõíåñãáóßá ôïõ The Economist êáé ôïõ powergame.gr, ìåôÜ ôçí áíáâïëÞ ôïõ ëüãù ôçò èåïìçíßáò óôç Èåóóáëßá . ÁÐÅ-ÌÐÅ/ECONOMIST/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Εργασία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες μειώσεις στο μέλλον.

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist «The Third Thessaloniki Metropolitan Summit», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από τις αρχές του 2024, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να τις περιορίσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, στην παρούσα περίοδο, η ελληνική αγορά εργασίας βρίσκεται σε σταθερό σημείο, με το ποσοστό ανεργίας στο 10,8%, «την καλύτερη απόδοση των τελευταίων 15 χρόνων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ωστόσο, ενώ το ποσοστό είναι πάνω του 10%, αυτό που είναι παράδοξο είναι όλοι όσοι έρχονται στο γραφείο μου, μου ζητούν να εγκρίνω την εργασία ανθρώπων από τρίτες χώρες. Είναι παράδοξο και παράξενο, που έχουμε τόση ζήτηση για εισαγόμενο προσωπικό. Γι’ αυτό, η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση και πέρασε από τη Βουλή ένα νομοσχέδιο μεταρρυθμιστικό με μια πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση, που δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους να εργάζονται με πιο ευέλικτο τρόπο και με πιο υψηλές απολαβές», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με ταχύτερο ρυθμό, ώστε να αυξήσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: