ADVENGERS: Το endgame στο digital marketing

ADVENGERS: Το endgame στο digital marketing
Σε έναν κλάδο που πλέον τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς, η πρόκληση είναι να αξιοποιείται η ανθρώπινη ευρηματικότητα και η τεχνολογική πρόοδος.

Οι ADVENGERS είναι ένα marketing & advertising agency με βασικό στόχο να ξεπερνάει κάθε μέρα τον εαυτό του. Πρόκειται για μια επίλεκτη ομάδα από marketing strategists, creative storytellers, data scientists και project managers που αγαπούν να εξελίσσονται και να εστιάζουν σε ουσιαστικά αποτελέσματα, με στόχο να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το marketing, τη διαφήμιση και τη διαφημιστική αγορά.

«Παντρεύουν» τη δημιουργικότητα με την αποτελεσματικότητα, αξιοποιώντας την πολλαπλασιαστική επίδραση της σύγχρονης τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης και του αυτοματισμού.

Οι Νικόλας Μπαρδάκης, Business Development Director, και ο General Manager των ADVENGERS, Γιώργος Γκριτζάλας, αποφάσισαν να ιδρύσουν την εταιρεία, με γνώμονα τον σεβασμό προς τους πελάτες και τους εργαζομένους τους, καθώς και το όραμα ενός marketing agency που πρώτα από όλα θα καταλαβαίνει και θα συμπληρώνει το business του πελάτη, αναζητώντας συνεχώς νέες ευκαιρίες όταν όλα φαντάζουν απειλητικά.

Πρόκειται λοιπόν για ένα agency που ιντριγκάρεται και δοκιμάζει οτιδήποτε καινοτόμο, με προτεραιότητα το ουσιαστικό business growth των συνεργατών του. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ο Νικόλας και ο Γιώργος «έχουμε σαν αρχή πως μόνο αν μεγαλώνει ο πελάτης, μεγαλώνουμε κι εμείς».

Οι ADVENGERS έχουν κατακτήσει σημαντικά milestones. Πήραν το πρώτο τους πανευρωπαϊκό βραβείο στα MiXX Awards Europe και άνοιξαν το πρώτο ελληνικό brand account στο TikTok με το MasterChef. Όμως υπάρχουν τρεις καθοριστικές στιγμές στην ιστορία τους: η πρώτη τους δουλειά για πελάτη στο εξωτερικό, που έδωσε το έναυσμα ώστε να ξεκινήσει ένα καλό word of mouth για ακόμη περισσότερες συνεργασίες εκτός συνόρων. Εν συνεχεία, το πρώτο μεγάλο digital transformation project κατά τη διάρκεια των lockdowns. Συγκεκριμένα, οι ADVENGERS έλυσαν το πρόβλημα ενός τεράστιου «παραδοσιακού» οργανισμού, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργώντας ένα νέο, διεθνές ψηφιακό κανάλι και κατ’ επέκταση ένα νέο revenue stream.

Επιπλέον, μια ακόμη μοναδική στιγμή ήταν η πρώτη υλοποίηση project με NFTs. Πρόκειται ενδεχομένως για την πρώτη φορά όπου ελληνικό digital agency δημοπράτησε μία συλλογή digital artworks, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Αυτό όμως που διαφοροποιεί σημαντικά τους ADVENGERS από τον ανταγωνισμό, είναι πως έχουν δημιουργήσει εναλλακτικά μοντέλα συνεργασίας που τους επιτρέπουν να λειτουργούν ως «επιταχυντής» διαδικασιών και όχι ως «bottleneck». Παράλληλα, υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε όλους τους τομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, και επιπλέον δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας προς όφελος των συνεργατών τους.

Το ενεργο πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει πάνω από 100 διαφορετικά brands. Όπως λένε οι δύο ιδρυτές της, «κλείναμε συνεργασίες όταν δεν είχαμε καν in-house εξειδικεύσεις, που τώρα είναι κανόνας για ένα δημιουργικό agency. Οι παλιότεροι συνεργάτες, λοιπόν, αξιοποιώντας το μοντέλο “αγοράζω χρόνο” αντί για black-box συμβόλαια διαχείρισης social media που δεν ξέρεις τι παίρνεις, απολαμβάνουν και επωφελούνται από την ανάπτυξή μας, μεγαλώνοντας επικοινωνιακά μαζί μας».

Μπορεί ο κλάδος του digital marketing να βρίσκεται στο επίκεντρο συνεχόμενων εξελίξεων, ωστόσο οι ADVENGERS βλέπουν κάθε αλλαγή ως μια ευκαιρία και πρεσβεύουν ότι η τεχνολογία γίνεται πολλαπλασιαστής όταν συνδυάζεται με την ανθρώπινη δημιουργικότητα και τη σωστή στρατηγική. Ο χαρακτήρας και η ενσυναίσθηση παίζουν καθοριστικό ρόλο για να δουλέψει κάποιος μαζί τους και, εν τέλει, αυτό που έχουν καταφέρει ο Νικόλας και ο Γιώργος είναι να απαρτίσουν την εταιρεία από «πολλά διαφορετικά ταλέντα, τα οποία γίνονται ένα ασταμάτητο υπερόχημα όταν βρίσκονται μαζί».

Οι ADVENGERS «ενώνουν» τις διαφορετικότητές τους πάνω σε μία κοινή βάση γνώσης με top-tier προγράμματα εκπαίδευσης που παρέχονται δωρεάν σε όλο το προσωπικό, ώστε να υπάρχει ένα διαρκές relevancy που τους τοποθετεί on-top των εξελίξεων. Με αυτόν τον τρόπο κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για να εμπνεύσει ο ένας τον άλλον, να μαθαίνουν καινούργια πράγματα, και να ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη για κάθε καινούργιο project.

Με την πίστη πως η εφευρετικότητα και η καινοτομία κινούν τον κόσμο, οι ADVENGERS απολαμβάνουν το άνοιγμα στην καινοτομία μάρκετινγκ και από πιο παραδοσιακούς παίχτες.

Πιστεύουν μάλιστα πως ακόμη και οι πολύ μικρές καινοτομίες μπορούν να κρύβουν εκθετικά αποτελέσματα, αρκεί να εντοπίσεις την ευκαιρία.