AEGEAN Airlines: «Το momentum είναι θετικό για τον ελληνικό τουρισμό»

AEGEAN Airlines: «Το momentum είναι θετικό για τον ελληνικό τουρισμό»
Αεροπλάνα της Aegean στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Σπάτα, Σάββατο 21 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα νέα δρομολόγια, ο τουρισμός όλο το χρόνο και η στήριξη προορισμών, όπως η Ρόδος, μέσα στο χειμώνα.

Με 18 νέα δρομολόγια σε 14 χώρες εμπλουτίζει το χειμερινό πρόγραμμα Δρομολογίων 2023/24 η AEGEAN Airlines. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χειμερινό πρόγραμμα που έχει τρέξει ποτέ ο εν λόγω αερομεταφορέας και είναι αυξημένο κατά 15% σε σχέση με το 2022, αποτελώντας το 1/3 των συνολικών θέσεων.

«Από τα μέσα του 2022 έχουμε αρχίσει και μιλάμε και πάλι για ευχάριστα νέα. Τον ανταγωνισμό τον σεβόμαστε, τον αφουγκραζόμαστε και τον διαχειριζόμαστε» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, Δημήτρης Γερογιάννης, τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια το brand έχει καταφέρει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, τόσο με τους ταξιδιώτες, όσο και με τους συνεργάτες του.

Εστιάζοντας  στο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα, απόρροια της συνεργασίας της AEGEAN και της καναδικής CAE που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Γερογιάννης είπε πως οι εργασίες προχωράνε εντός χρονοδιαγράμματος και πως σύντομα θα έρθει ο προσομοιωτής, ενώ σε ότι αφορά τον στόλο, παραδέχτηκε πως υπάρχει μια καθυστέρηση στην παράδοση των νέων αεροσκαφών από την πλευρά των κατασκευαστών.

Focus σε Μ. Ανατολή, Β. Αφρική και Βαλκάνια

Προκειμένου να προσφέρει νέες ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες της και κατά τη χειμερινή περίοδο, η AEGEAN Airlines επεκτείνει το δίκτυό της σε προορισμούς της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, των Βαλκανίων αλλά και της  Ευρώπης.   Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να εξερευνήσει νέους προορισμούς από την Αθήνα, όπως το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το Λούξορ και το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το Ίνσμπρουκ (Αυστρία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Κισινάου (Μολδαβία), καθώς και για πρώτη φορά το  Κάιρο από τη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, διατηρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο τα δρομολόγια από την Αθήνα προς το  Μπρίστολ και το Μπίρμινχαμ, τη Μάλαγα, το Μπιλμπάο, το Ταλίν, τη Ρίγα, την Τυνησία, αλλά και προς τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη συχνότητα και σε σημαντικούς «καθιερωμένους» προορισμούς, προσθέτοντας μια  δεύτερη καθημερινή πτήση από την Αθήνα προς τη Φρανκφούρτη.

«Το θερινό πρόγραμμα πτήσεων σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται και ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία της Aegean με την επιβατική κίνηση να σημειώνει ανοδική πορεία. Ως όμιλος ακολουθούμε μια στρατηγική επέκτασης και ενίσχυσης του υφιστάμενου δικτύου. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από τα στοιχεία στο 9μηνο το οποίο κατέγραψε πάνω από 11,57 εκατομμύρια  επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 30%» δήλωσε η Πέπη Σταμάτη, Αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου της AEGEAN.

Διευκρίνισε πως στο σύνολο του έτους διατέθηκαν 18,7 εκατομμύρια θέσεις εκ των οποίων τα 11 εκατομμύρια αφορούν το εξωτερικό.

“Outsiders” έδωσαν extra ώθηση

«Υπάρχει θετική αύξηση και ζήτηση για τη χώρα μας. Είναι πραγματικότητα και συμβαίνει. Η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει καλά και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι, εκτός απροόπτου, θα συνεχίσουμε με αυτόν το ρυθμό».

Στους παράγοντες που συνέβαλαν στην καλή εικόνα συμπεριλαμβάνονται η ενίσχυση συχνοτήτων και πτήσεων από πιο νωρίς σε υφιστάμενα δρομολόγια, καθώς επίσης και η αύξηση της πληρότητας. Αξίζει δε να σημειωθεί πως, λιγότερο προβεβλημένοι τουριστικοί προορισμοί κατέγραψαν μεγάλη αύξηση στην κίνηση και στην πληρότητα, διπλάσια ακόμη και τριπλάσια, συγκριτικά με παραδοσιακούς προορισμούς.

Συνολικά στο 9μηνο η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας καταγράφεται ενισχυμένη κατά 38%, ενώ για την ίδια περίοδο η αύξηση της  επιβατικής κίνησης εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ξεπερνά το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Οι Έλληνες επενδύουν σε ταξίδια αναψυχής

«Παρά την ακρίβεια και τον υψηλό πληθωρισμό, οι Έλληνες συνεχίζουν να ταξιδεύουν. Τα νούμερα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, προτιμούν, ωστόσο, το εξωτερικό. Παραδοσιακά τους χειμερινούς μήνες ταξιδέψουν εκτός συνόρων. Θα λέγαμε ότι το ταξίδι αναψυχής έχει ανεβεί στις προτεραιότητες μετά την πανδημία. Για εμάς παραμένει προτεραιότητα η άμβλυνση της εποχικότητας. Είναι κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ και πολλά έτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σταμάτη, υπογραμμίζοντας πως ο όμιλος τρέχει ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού για την off season περίοδο.

Ερωτηθείσα αναφορικά με το αν η διακοπή της δραστηριότητας του σιδηροδρομικού δικτύου έχει επηρεάσει τις κρατήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης – Αθήνας, η κα Σταμάτη επιβεβαίωσε πως πράγματι καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για το συγκεκριμένο δρομολόγιο και πως η εταιρεία την παρακολουθεί ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί, να ανοίξει και άλλες θέσεις.

«Αυξάνουμε τις επιλογές που έχει ο επιβάτης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τοποθετώντας επιπλέον 135.000 θέσεις, ενώ επενδύουμε στην ενίσχυση κατά 15% την παρουσία μας στο κομμάτι των Βαλκανίων» ανέφερε ο Γιάννης Ράσογλου, Network Planning & Airline Partnernships Director της AEGEAN Airlines.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το 2022 ως χρονιά ανάκαμψης και όπως είπε το θετικό momentum συνεχίζεται. «Μόνο το Σεπτέμβριο μεταφέραμε 1,64 εκατομμύριο επιβάτες. Σαν Aegean βρισκόμαστε στο +45% σε επιβάτες εξωτερικού. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος το χειμώνα προχωράμε σε στήριξη της Ρόδου ή οποία επλήγη από τις πυρκαγιές, με σταθερή πτήση».

Η εταιρεία εξελίσσει σταδιακά την προσπάθειά της για «τουρισμό όλο το χρόνο» με διατήρηση τακτικών πτήσεων από/προς τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα έως και τον Νοέμβριο και έναρξη της νέας σεζόν νωρίς τον Μάρτιο του 2024, καθώς και με τη λειτουργία ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρόδο, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σε  συνεργασία με Tour Operator του εξωτερικού, διαθέτοντας 35.000 θέσεις, προς 22  ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 8 χώρες, στο διάστημα  Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου – Μαΐου 2024.

Στόχος, όπως είπε ο κ. Ράσογλου, είναι να γίνει η Αθήνα ένας μεγαλύτερος κόμβος – σημείο αναφοράς για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και αποκάλυψε πως από αύριο θα τρέξουν εκπτώσεις και προσφορές για εισιτήρια που αφορούν πτήσεις από την 1η έως και τις 7 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: