Aegean: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την κρατική ενίσχυση

Aegean: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την κρατική ενίσχυση
Αεροσκάφος της Aegean Airlines, που ανήκει στον στόλο των νέων αεροσκαφών που παρέλαβε η εταιρεία, πετάει πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανακοίνωση της αεροπορικής εταρείας σε συνέχεια όσων είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο τελικό στάδιο συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με τη συμφωνία πακέτο που συμπεριλαμβάνει και τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στην εταιρεία βρίσκεται η Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε., λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο των αερομεταφορών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Η συμφωνία, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα πρέπει να λάβει την έγκριση της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης της Ε.Ε. με την οποία έχουν γίνει ήδη διερευνητικές επαφές προκειμένου να οριστικοποιηθεί, όπως έχει γίνει κατά τους προηγούμενους μήνες και σε πολλές άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η AEGEAN θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τις υποχρεώσεις πληροφόρησης και διαφάνειας που υπέχει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.