Αεροδρόμιο – «φάντασμα» στοίχισε 1,1 δισ. και πωλείται έναντι 10.000 ευρώ

Αεροδρόμιο – «φάντασμα» στοίχισε 1,1 δισ. και πωλείται έναντι 10.000 ευρώ

Το αεροδρόμιο «Δον Κιχώτης» στην Ισπανία έπαψε να λειτουργεί το 2012 και έκτοτε μετατράπηκε σε αεροδρόμιο-φάντασμα.

Η κινεζική επενδυτική εταιρεία Tzaneen International κατέθεσε την Παρασκευή σε δικαστήριο της Κεντρικής Ισπανίας την μοναδική πρόταση για το αεροδρόμιο Κεντρικό της πόλης Σιουδάδ Ρεάλ, το οποίο έφερε αρχικά την ονομασία «Δον Κιχώτης». Η κατασκευή του αεροδρομίου ολοκληρώθηκε το 2008, όμως η λειτουργία του σταμάτησε μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα. Έκτοτε, ερειπώνει 200 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης περιμένοντας κάποιον να το αξιοποιήσει.

Το κόστος της κατασκευής του αεροδρομίου ανήλθε στο ποσό του 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και παρά το γεγονός πως ο πωλητής είχε ορίσει ως τιμή ελάχιστης προσφοράς τα 28 εκατομμύρια ευρώ, η κινεζική επενδυτική εταιρεία κατέθεσε πρόταση ύψους 10.000 ευρώ. Ενδιαφέρον από άλλους επενδυτές δεν φαίνεται να υπάρχει και αν μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν κατατεθεί κάποια άλλη προσφορά, θα παραχωρηθεί στην Tzaneen International έναντι αυτού του εξευτελιστικού ποσού.

Στα σχέδια των κινέζων επενδυτών είναι η μετατροπή του αεροδρομίου σε ευρωπαϊκό κέντρο για κινεζικές εταιρείες. Μάλιστα, εκτιμούν πως το ποσό των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσουν ενδεχομένως να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.