«Αερογέφυρα» για την απρόσκοπτη μεταφορά αγαθών στη Γερμανία ετοιμάζει η Lufthansa

«Αερογέφυρα» για την απρόσκοπτη μεταφορά αγαθών στη Γερμανία ετοιμάζει η Lufthansa
epa07372055 (FILE) - An Airbus A380 named 'Munich' of Lufthansa arrives at Munich Airport, Bavaria, Germany, 17 March 2018 (reissued 15 February 2019). Airbus has announced that it will shut down production of the A380 plane due to weaker than expected demand. The A380 is the world's largest passenger airplane. EPA/LUKAS BARTH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με τη γερμανική κυβέρνηση για να «διασφαλίσει πως οι εφοδιαστικές αλυσίδες που τροφοδοτούν τον πληθυσμό της Γερμανίας μπορούν να διατηρηθούν διά αέρος», δήλωσε ο επικεφαλής της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ.

Η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, η Lufthansa, εργάζεται με την κυβέρνηση για να οργανώσει μια «αερογέφυρα» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα απαραίτητα αγαθά θα συνεχίσουν να φθάνουν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εταιρίας

Ο επικεφαλής της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι προς αυτό τον σκοπό η αεροπορική εταιρεία ετοιμάζεται να αναπτύξει τους στόλους 747 και Lufthansa Cargo και ότι προχωρά στις απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκές προσωπικό.

«Η Lufthansa θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει πως οι εφοδιαστικές αλυσίδες που τροφοδοτούν τον πληθυσμό της Γερμανίας μπορούν να διατηρηθούν διά αέρος», δήλωσε. «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για μια αερογέφυρα για όλη τη Γερμανία», συμπλήρωσε.

Η αρχική «αερογέφυρα» ήταν η επιχείρηση του 1948-1949 από τους δυτικούς συμμάχους για την παροχή προμηθειών στο Δυτικό Βερολίνο μετά τον αποκλεισμό του από τις σοβιετικές δυνάμεις.