Αεροπορικές εταιρείες ξεκίνησαν πτήσεις με προορισμό το… πουθενά

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aνυπόμονοι «ταξιδιώτες» εμφανίζονται στα ασιατικά αεροδρόμια για να κάνουν το πιο ασυνήθιστο ταξίδι της ζωής τους!

Ανυπόμονοι «ταξιδιώτες» εμφανίζονται στο Αεροδρόμιο της Ταϊβάν για να κάνουν το πιο ασυνήθιστο ταξίδι της ζωής τους. Να ταξιδέψουν για… το πουθενά. H αεροπορική εταιρεία Eva Air ξεκίνησε πτήσεις τον περασμένο μήνα με ένα από τα αεροσκάφη Hello Kitty. Με αναχώρηση και προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan της Ταϊπέι, η πτήση διάρκειας 2ωρών και 45 λεπτών προσφέρει ταξίδι σε υψόμετρο 20.000 έως 25.000 πόδια για να δώσει στους επιβάτες μια πιο κοντινή θέα της Ταϊβάν και των Νήσων Ryukyu της Ιαπωνίας.

Τώρα και η Singapore Airlines σχεδιάζει κάτι αντίστοιχο– αυτό που τα μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «πτήση για το πουθενά». Οι πτήσεις που απογειώνονται και προσγειώνονται από το ίδιο μέρος – σε αυτήν την περίπτωση, το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης – ενδέχεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Η Singapore Airlines δεν επιβεβαίωσε τις πτήσεις και εκπρόσωπός της είπε στο CNBC ότι «κανένα από αυτά τα σχέδια δεν έχει επιβεβαιωθεί». Η Singapore Airlines, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, καθώς δεν πραγματοποιεί πτήσεις εσωτερικού.

Ο Stefan Wood, διευθύνων σύμβουλος της Singapore Air Charter, μιας ιδιωτικής υπηρεσίας τζετ, δήλωσε στο CNBC Global Traveller ότι έδωσε την ιδέα πριν από μήνες ένα concept που εξελίχθηκε με την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ποτά, μεταφορές με λιμουζίνα και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Στα τέλη Αυγούστου, ο ιαπωνικός αερομεταφορέας All Nippon Airways ξεκίνησε εικονικές πτήσες διάρκειας 90 λεπτών σε ένα αεροσκάφος «Flying Honu» Airbus A380.

Σχετικά άρθρα