Αφιέρωμα του διεθνούς περιοδικού Newsweek στην επένδυση της Κασσιόπης

Αφιέρωμα του διεθνούς περιοδικού Newsweek στην επένδυση της Κασσιόπης
Ο επικεφαλής της εταιρείας επενδύσεων NCH Capital, Ανδρέας Σάντης μιλά για μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις της Ελλάδας στο Newsweek.

Ο επικεφαλής της NCH Capital, Ανδρέας Σάντης φιλοξενήθηκε στο διεθνούς εμβέλειας περιοδικό Newsweek σε ειδικό αφιέρωμα για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία γενικότερα, μιλώντας για την επένδυση στην Κασσιόπη, στην βόρεια Κέρκυρα, μία επένδυση που αποτελεί ορόσημο για την Κέρκυρα και την Ελλάδα γενικότερα, σύμφωνα με τον τίτλο του Newsweek.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σάντης μίλησε για την επένδυση, τονίζοντας ότι «το έργο στην Κασσιόπη, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας θα αναπτύξει μόνο το 7% της γης, προωθώντας τη φύση σε ανθρώπους που ζουν σε πολυάσχολες πόλεις και υψηλούς ρυθμούς. Το έργο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο με 90 δωμάτια και 76 κατοικίες ξενοδοχείου, ενώ υπάρχει και ένα οικιστικό μέρος που αναμένεται να φτάσει στις 40 κατοικίες. Πρόκειται για μία πρωτοπόρα ανάπτυξη, φιλική προς το περιβάλλον με μεγάλο σεβασμό στην φυσική ομορφιά της περιοχής. Το σχέδιο έχει δημιουργηθεί από Έλληνες αρχιτέκτονες που είναι ειδικοί στα βιο-κλιματικά σχέδια και στην κατασκευή κτιρίων».

Μιλώντας για την εξέλιξη του έργου και την τωρινή στάση, είπε: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε αντιμετωπίσει αριθμό δυσκολιών, κυρίως γιατί είναι το πρώτο έργο του είδους του που υπάγεται στο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε το ελληνικό κράτος. Βέβαια, παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που δυστυχώς κυριαρχούν στην Ελλάδα, πρέπει να τονίσουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μας έχει βοηθήσει πολύ για να έχουμε πρόοδο. Ελπίζουμε ότι όλα τα απαραίτητα συστατικά είναι στη θέση τους ώστε να ξεκινήσουμε τα έργα εντός των επόμενων 6-7 μηνών».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Σάντης τόνισε ότι «η περιβαλλοντική ευθύνη και η βιωσιμότητα είναι οι βασικές αρχές που διέπουν το συγκεκριμένο έργο, από την κατανάλωση ενέργειας στο αποχετευτικό σύστημα και από τη χρήση λιγότερου τσιμέντου στη δημιουργία ακόμη περισσότερων πράσινων χώρων. Έτσι όπως σχεδιάστηκε το έργο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον ήλιο, το νερό και τον αέρα. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μας έδωσε η φύση με σεβασμό. Με την ανάπτυξη του έργου, η φυσική ομορφιά του τόπου θα αναδειχθεί, προσφέροντας ένα μοναδικό και χαλαρωτικό τοπίο που μπορούν να απολαύσουν όλοι».

Τέλος, ρωτήθηκε από το Newsweek για τις ευκαιρίες στο τομέα ανάπτυξης γης στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη, χάρη στην κουλτούρα, την ιστορία, τη φύση, το κλίμα της και πολλούς άλλους παράγοντες. Νομίζω ότι με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες βλέπουμε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά ακινήτων. Η γραφειοκρατία είναι σοβαρό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ειδικά κάποιες περιττές διαδικασίες που πρέπει είτε να αφαιρεθούν ή να διορθωθούν».

Στο ρεπορτάζ του Newsweek γίνεται επίσης ιδιαίτερη αναφορά στον στόχο της NCH Capital με το έργο στην Κασσιόπη που είναι να προσελκύσει τουρίστες υψηλότερων εισοδημάτων, ενώ παράλληλα επιθυμεί να δημιουργήσει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και πάνω από 500 μόνιμες θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωσή του.