Άφησε φιλοδώρημα $2.000 για λογαριασμό 93 δολαρίων

Άφησε φιλοδώρημα $2.000 για λογαριασμό 93 δολαρίων

Το δείπνο ενθουσίασε τον πελάτη του εστιατορίου Blue 44, που δεν δίστασε να ανταμείψει το προσωπικό με ένα φιλοδώρημα στο 2.145% της τιμής.

Ένα γερό φιλοδώρημα σε ένα εστιατόριο είναι μια ένδειξη για το πόσο ευχαριστημένος μπορεί να είναι ο πελάτης από το φαγητό ή την εξυπηρέτηση. Κάτι που ισχύει 100% και στην περίπτωση του εστιατορίου Blue 44 στην πόλη της Ουάσινγκτον, όπου ένας απόλυτα ευχαριστημένος πελάτης δεν δίστασε να αφήσει ως φιλοδώρημα το ποσό των 2.000 δολαρίων για ένα δείπνο αξίας  93,23 δολαρίων.

Η έκπληξη του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Κρίστοφερ Ναρντέλλι, ήταν τεράστια. Ο συγκεκριμένος πελάτης είναι ένας από τους καλούς θαμώνες του εστιατορίου, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, όπως δηλώνει στο CNNMoney.

Όπως εξηγεί ο Ναρντέλλι, το αγαπημένο πιάτο του γενναιόδωρου πελάτη είναι η σούπα Gumbo, ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της αμερικάνικης κουζίνας με προέλευση από τη Λουιζιάνα. Αυτό ήταν και το πιάτο που ετοίμασε ο σεφ του εστιατορίου, Τζέιμς Τέρνερ, για την επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη του συγκεκριμένου πελάτη, μαζί με την παρέα του, στο εστιατόριο.

«Ήταν ενθουσιασμένος με το gumbo», ανέφερε ο Ναρντέλλι. Ζήτησε μάλιστα, μετά το τέλος του δείπνου του, να ετοιμάσουν για αυτόν και την παρέα του μια πρόσθετη παρτίδα για το σπίτι. «Προφανώς ήταν πολύ ευχαριστημένοι.»

Μαζί με ένα ευχαριστήριο σημείωμα για το δείπνο, ο πελάτης άφησε ένα φιλοδώρημα 2000 δολαρίων καθώς και οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να μοιραστεί: 1000 δολάρια στον σεφ, 500 στον ιδιοκτήτη και 500 στον bartender.

Και οι τρείς έμειναν έκπληκτοι με το ύψος του φιλοδωρήματος που ανέρχεται στα  2.145% της τιμής του δείπνου. «Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο», εξομολογείται ο Ναρντέλλι. «Βλέπεις κάποιες φορές φιλοδωρήματα του ύψους των 100% ή του 200% της τιμής, αλλά ποτέ κάτι σαν αυτό.»

Τα νέα έφεραν μια αύξηση της ζήτησης από τους πελάτες του εστιατορίου για το συγκεκριμένο πιάτο, το οποίο δεν ανήκει στο κύριο μενού, αλλά συγκαταλέγεται ως μια από τις «σούπες της ημέρας».  Όπως αναφέρει και ο ευτυχισμένος ιδιοκτήτης του εστιατορίου, «έχουμε τηλεφωνήματα από της 9:00 το πρωί από ανθρώπους που μας ζητούν ένα καλό πιάτο gumbo.»