Αυστηρή προειδοποίηση Νετανιάχου προς το Ιράν: «Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του Ισραήλ»

Αυστηρή προειδοποίηση Νετανιάχου προς το Ιράν: «Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του Ισραήλ»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να αναλάβει δράση κατά της Τεχεράνης - Έντονη η απάντηση του Ιράν.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι, αν χρειαστεί, η χώρα του θα αναλάβει δράση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όχι μόνο κατά των συμμάχων της στη Μέση Ανατολή, επαναλαμβάνοντας ότι η Τεχεράνη είναι η μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Κρατώντας ένα κομμάτι το οποίο παρουσίασε ως δείγμα ιρανικού drone που προερχόταν από τη Συρία και κατερρίφθη την περασμένη εβδομάδα πάνω από το ισραηλινό έδαφος, ο Νετανιάχου δήλωσε: «Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του Ισραήλ», απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ που ήταν στη αίθουσα και είναι ένας από τους ομιλητές στη Διάσκεψη του Μονάχου.

«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο καθεστώς να περάσει μια θηλιά τρόμου γύρω από το λαιμό μας. Θα αναλάβουμε δράση, εάν χρειαστεί, όχι μόνο εναντίον των πληρεξούσιων του Ιράν αλλά και του ίδιου του Ιράν», δήλωσε στην ομιλία του.

Σε έντονους τόνους ήταν και η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Ζαρίφ, ο οποίος χαρακτήρισε σήμερα «καρικατούρα τσίρκου» την ομιλία του πρωθυπουργού του Ισραήλ. «Υπήρξατε μάρτυρες μιας καρικατούρας τσίρκου σήμερα το πρωί, στην οποία δεν αξίζει καν να απαντήσουμε», είπε ο Ζαρίφ.

Ο Ζαρίφ από την πλευρά του είπε ότι η κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού το οποίο βομβάρδισε θέσεις των Ιρανών στη Συρία διέλυσε τον «μύθο» του «ανίκητου» Ισραήλ.

«Το Ισράηλ χρησιμοποιεί την επιθετικότητα ως πολιτική εναντίον των γειτόνων του», συνέχισε, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση για «μαζικά αντίποινα εναντίον των γειτονικών χωρών και καθημερινές εισβολές στη Συρία και τον Λίβανο».

«Ολόκληρη η ομιλία (σ.σ. του Νετανιάχου) ήταν μια προσπάθεια να αποφύγει το θέμα. Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι ότι το λεγόμενο αήττητο του Ισραήλ κατέρρευσε», συνέχισε, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ισραηλινού τζετ, στις 10 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ