Αυστριακός ΥΠΕΞ: Αν κλείσουμε τα σύνορα, η Ελλάδα θα αλλάξει στάση

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Αν κλείσουμε τα σύνορα, η Ελλάδα θα αλλάξει στάση
Austria's Foreign Minister Sebastian Kurz is pictured during an interview with Reuters in Vienna January 17, 2014. Kurz will champion European Union membership for qualifying Balkan countries when he meets EU counterparts next week, he told Reuters on Friday. It will be the first formal meeting of EU foreign ministers for Kurz, just 27 and a rising star in the People's Party who got the top foreign policy job last month in a cabinet reshuffle after September elections. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA - Tags: POLITICS) Photo:

«Εάν η Ελλάδα μείνει για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, θα δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφέρθηκε στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την Ευρώπη και κατακεραύνωσε την Ελλάδα για τη στάση της.

«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κουρτς τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των συνόρων της Ελλάδας με τα Σκόπια καθώς «με αυτό τον τρόπο θα σταλεί το κατάλληλο μήνυμα στους πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν ότι το πέρασμα είναι κλειστό και έτσι θα περιοριστούν οι προσφυγικές ροές».

Κατέληξε, μάλιστα, σημειώνοντας πως «δεν πιστεύω ότι θα ελεγχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία παρά την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο».