Αυτά γνωρίζουμε για το νέο Samsung Galaxy S9 δέκα ημέρες πριν την κυκλοφορία του

Αυτά γνωρίζουμε για το νέο Samsung Galaxy S9 δέκα ημέρες πριν την κυκλοφορία του
epa06199045 Samsung Electronics Mobile Communication President Koh Dong-Jin speaks during the presentation of the newest Galaxy Note 8 at the Samsung headquarters in Seoul, South Korea, 12 September 2017. The Galaxy Note 8 introduced the much-awaited 6.3-inch display and a dual-lens camera setup. It will be available for pre-order from 30 August, and will hit the South Korean market on 15 September. EPA/KIM HEE-CHUL

Εκπλήξεις κρύβει η νέα σειρά συσκευών το νοτιοκορεατικού τεχνολογικού κολοσσού.

του Don Reisinger

Αν αναζητάτε νέο smartphone, η Samsung ελπίζει να κερδίσει την προτίμησή σας στις 25 Φεβρουαρίου, όταν και θα αποκαλύψει τη νέα σειρά συσκευών Galaxy S9.

Μέχρι τώρα, η Samsung δεν έχει πει τίποτα για τα σχέδιά της για τα Galaxy S9 και Galaxy S9+. Σε πρόσκλησή της προς τα μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία προέβαλλε ένα τεράστιο «9» με τη λεζάντα: «Η κάμερα. Όπως τη φανταστήκαμε εκ νέου».

Κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πρόθεση της Samsung να παρουσιάσει ένα Galaxy S9+ με κάμερα διπλού φακού. Το Galaxy S9 θα έχει μονή οπίσθια κάμερα, αλλά ίσως συνοδεύεται από βελτιώσεις σε σχέση με το Galaxy S8 για καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το ποιες θα είναι, όμως, οι βελτιώσεις παραμένει άγνωστο.

Πέρα απ’ αυτά τα χαρακτηριστικά, τα Galaxy S9 και Galaxy S9+ αναμένεται να έχουν σχεδόν ταυτόσημο σχεδιασμό με την περσινή σειρά Galaxy S8, με λεπτά πλαίσια και οθόνες μεγέθους 5,8 ιντσών και 6,2 ιντσών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα υπάρχει και αισθητήρας αφής στο πίσω μέρος της συσκευής, κάτω από την οπίσθια κάμερα. Στην περσινή σειρά Galaxy S είχε ασκηθεί κριτική επειδή ο αισθητήρας αφής βρισκόταν δεξιά από την οπίσθια κάμερα.

Μια άλλη λειτουργία που φημολογείται ότι θα συνοδεύει τη σειρά Galaxy S9 είναι η υπέρ-αργή κίνηση, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να τραβάνε ένα βίντεο σε κανονική κίνηση και μετά να την επιβραδύνουν.

Επίσης, η Samsung αναμένεται να προσφέρει τρισδιάστατα emoji όπως τα Animoji στο iPhone X της Apple. Και το ETNews στην Κορέα επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες το Galaxy S9 θα είναι η πρώτη συσκευή Galaxy S που θα συνοδεύεται από στερεοφωνικά ηχεία. Ένα ηχείο θα είναι στην κορυφή της συσκευής κι ένα στη βάση της.

Τέλος, σύμφωνα με φήμες η Samsung σχεδιάζει να συνδυάσει τον σαρωτή προσώπου του Galaxy S9 με σαρωτή ίριδας για τη δημιουργία μιας πιο αξιόπιστης βιομετρικής επιλογής. Η λειτουργία αυτή θα σαρώνει τόσο τα μάτια σας όσο και το πρόσωπό σας για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

Δείτε ακόμη: Το όραμα της Samsung για μια καθημερινή εμπειρία Internet of Things