Αυτά είναι τα 117 νέα emoji που θα έρθουν στο iPhone μέσα στο 2020

Αυτά είναι τα 117 νέα emoji που θα έρθουν στο iPhone μέσα στο 2020
Οι προσθήκες αποτελούνται από 62 νέες εικόνες και 55 νέες παραλλαγές φύλου και δέρματος.

Τα νέα emoji θα κάνουν την εμφάνιση τους το 2020 στο iPhone, iPad, Mac και Android και το σετ αυτό έχει πλέον καθοριστεί. Στην έκδοση λοιπόν Emoji Version 13.0 έχουμε σημεία σώματος, φάτσα αηδία, νέα ζώα, φαγητά, γονείς που ταΐζουν ένα μωρό και πολλά πολλά ακόμη.

Όπως αναφέρει η Emojipedia, η Emoji Version 13.0 πήρε επίσημα έγκριση από το Unicode Consortium και φέρνει 117 νέα emoji που θα έρθουν στις συσκευές αργότερα μέσα στον χρόνο.

Οι προσθήκες αποτελούνται από 62 νέες εικόνες και 55 νέες παραλλαγές φύλου και δέρματος, με εξαφανισμένα ζώα και σύμβολα των τρανσέξουαλ να βρίσκονται μεταξύ των αξιοσημείωτων συμπεριλήψεων.

«Τα νέα emoji θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα κινητά τηλέφωνα τον Σεπτέμβριο/ Οκτώβριο- μερικές πλατφόρμες μπορεί να κυκλοφορήσουν νωρίτερα», γράφει η Unicode σε μια ανάρτηση blog που αναγγέλλει τα νέα emoji.

Η πρόταση για το emoji σημαία transgender χρηματοδοτήθηκε από την Google και τη Microsoft και έγινε λόγω της έλλειψης επιλογών για την εκπροσώπηση της κοινότητας των τρανσέξουαλ. «Μπορούμε να δούμε εθνικές σημαίες, επαγγέλματα, τόνους του δέρματος και τους τροποποιήσεις φύλου που χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν την προσωπική ταυτότητα. Τα τρέχοντα emoji δεν επιτρέπουν την έκφραση της ταυτότητας των τρανσέξουαλ», ανέφερε η πρόταση. «Πιστεύουμε ότι δεδομένου ότι η σημαία των τρανσέξουαλ αντιπροσωπεύει όχι μόνο την κοινοτική συνείδηση ​​αλλά και έναν σημαντικό ρόλο στην προσωπική ταυτότητα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαφοροποίησης των διαθέσιμων επιλογών: γεμίζοντας ένα σημαντικό χάσμα και παρέχοντας μια πιο ολιστική εμπειρία για όλους».

Άλλες επιλογές σχετικά με το φύλο που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των νέων emoji περιλαμβάνουν ένα «πρόσωπο σε πέπλο» που αντιπροσωπεύει όλα τα φύλα, ένα «πρόσωπο σε σμόκιν» και ένα «πρόσωπο που ταΐζει ένα μωρό με μπουκάλι», τα οποία προηγουμένως ήταν περιορισμένα σε ένα φύλο.