Αυτά είναι τα καταστήματα που αναμένεται να ανοίξουν στις 18 Ιανουαρίου- Πώς θα λειτουργήσουν

Αυτά είναι τα καταστήματα που αναμένεται να ανοίξουν στις 18 Ιανουαρίου- Πώς θα λειτουργήσουν
Κόσμος ψωνίζει με την μέθοδο click away σε καταστήματα της Κορίνθου, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τον ΓΓ Εμπορίου, η πρόταση έχει κατατεθεί κι αναμένεται το «πράσινο φως» από την επιτροπή των ειδικών.

Στην αποκάλυψη ότι έχει προταθεί από την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, να ανοίξουν με τη μέθοδο του click in shop, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας, προχώρησε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως θα συζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις αν δοθεί το «πράσινο φως» θα γίνουν από τον κ. Χαρδαλιά στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Ο κ. Σταμπουλίδης συμπλήρωσε πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου για να λειτουργήσει όλη η αγορά με τους απαραίτητους κανόνες, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία, καθώς έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση.