Αυτά είναι τα μυστικά επιτυχίας του Γουάρεν Μπάφετ

Αυτά είναι τα μυστικά επιτυχίας του Γουάρεν Μπάφετ
Photo:

Πέντε συνήθειες του Αμερικανού δισεκατομυρριούχου, τις οποίες όλοι θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε.

Όταν ο Γουόρεν Μπάφετ μιλά, οι συνομιλητές του τον ακούνε με μεγάλη προσοχή. Μάλιστα, χιλιάδες μέτοχοι της Berkshire Hathaway ταξιδεύουν στην πόλη της Ομάχα, στη Νεμπράσκα κάθε χρόνο προκειμένου να τον ακούσουν να συζητά για επενδύσεις.

Εάν μπορεί κάποιος να χαρακτηριστεί ως ηγέτης των επιχειρήσεων, αυτός θα ήταν ο Μπάφετ, ο οποίος έχει τριπλασιάσει την καθαρή αξία της περιουσίας του, στα 67 δισ. δολάρια.

Υπάρχουν αμέτρητα βιβλία που αναφέρονται στον Μπάφετ, αλλά και το πώς κατάφερε να δημιουργήσει μια τέτοια περιουσία, ενώ μπορεί κανείς εύκολα να βρει στοιχεία για τον ίδιο από χιλιάδες δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες των The Motley Fool, Wall Street Journal και Business Insider.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε συνήθειες του Αμερικανού πολυεκατομυρριούχου, τις οποίες όλοι θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε:

  • Διαβάστε 500 σελίδες την ημέρα

Μια φορά, κάποιος ρώτησε τον Μπάφετ πως θα καταφέρει να γίνει πιο έξυπνος και ο ίδιος του έδειξε μια στοίβα από χαρτιά, λέγοντάς του: «Κάθε μέρα να διαβάζεις 500 σελίδες, σαν κι αυτές. Όλοι μας πρέπει να αποκτάμε συνεχώς γνώση».

Σημειώνεται ότι ο Μπάφετ περνά το 80% της ημέρας του διαβάζοντας στο χώρο εργασίας (οικονομικές καταστάσεις, περιοδικά, εκθέσεις) και στο σπίτι (εφημερίδες και βιβλία).

  • Γυμναστείτε

Το μυστικό του Μπάφετ, όσον αφορά τη διατροφή, είναι ότι τρώει σαν να είναι έξι ετών. Το 2007, επισκέφθηκε το γιατρό του, ο οποίος του έδωσε δυο επιλογές: «Είτε θα τρως καλύτερα είτε θα γυμνάζεσαι». Ο ίδιος διάλεξε τη γυμναστική και μετά τη νίκη του προστάτη το 2015, ο Μπάφετ φαίνεται υγιής και ευτυχισμένος.

  • Να είστε ευγνώμων, όχι σπάταλοι

Ακολουθώντας τα χνάρια του ήρωά του, Chuck Feeney, ο οποίος δώρισε όλη του την περιουσία στους φτωχούς, ο Μπάφετ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους ανθρώπους στον κόσμο. Μάλιστα, έχει δεσμευθεί να παραχωρήσει το 99% της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της ζωής του σε ιδρύματα και σε όσους έχουν ανάγκη. «Εάν ανήκετε στο 1% των τυχερών ανθρώπων του πλανήτη, οφείλετε να σκεφτείτε και το υπόλοιπο 99% της ανθρωπότητας», είχε δηλώσει κάποτε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

  • Παίξτε ένα παιχνίδι που χρειάζεται υπομονή 

Όπως ο Chuck Feeney, έτσι και ο Μπάφετ έχει παραδεχθεί ότι διαχειρίζεται τη συνεχώς αυξανόμενη περιουσία του σαν να παίζει ένα παιχνίδι. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο ίδιος απολαμβάνει να παίζει παιχνίδια που κρατούν το μυαλό του ζωντανό.

  • Αποκτήστε ένα χόμπι

Για τους αναλυτές της Wall Street, οι οποίοι συνήθως εργάζονται 100 ώρες την εβδομάδα, το χόμπι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο Μπάφετ έχει αποκαλύψει ότι έχει ένα χόμπι και αυτό είναι να τραγουδά ή να δημιουργεί δικά του τραγούδια. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube που τον δείχνουν να δίνει τον καλύτερό του εαυτό συνοδευόμενος από τον Μπον Τζόβι.