Το ντύσιμο σας θα σας εξασφαλίσει τη δουλειά των ονείρων σας

Το ντύσιμο σας θα σας εξασφαλίσει τη δουλειά των ονείρων σας

Η εμφάνιση μετράει!

της Έιμι Σέγκελιν

Η εμφάνιση μετράει σε μια συνέντευξη. Ο λόγος; Ο μελλοντικός εργοδότης σας θέλει να ξέρει ότι θα τον εκπροσωπείτε κατάλληλα και με ευπρέπεια στη δουλειά σας.

1. Ντυθείτε επαγγελματικά

Φορέστε ένα επαγγελματικό ένδυμα, εκτός κι αν σας έχουν πει το αντίθετο. Για τους άνδρες, αυτό σημαίνει σακάκι και γραβάτα. Για τις γυναίκες, σακάκι και παντελόνι ή ένα συντηρητικό φόρεμα.

2. Ρωτήστε να μάθετε

Εάν πηγαίνετε στη συνέντευξη μέσω γραφείου εύρεσης εργασίας, ρωτήστε να σας πουν τι είναι κατάλληλο να φορέσετε. Υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα του επαγγελματικού ενδύματος, και αυτοί γνωρίζουν εάν η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μία απ’ αυτές.

3. Μην φορέσετε βαρύ άρωμα

Η βαριά κολόνια μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητική. Μια φορά, ένας πελάτης με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι δεν μπορούσε να κάνει τη συνέντευξη με τον υποψήφιο για τη θέση εξαιτίας του αρώματος που φορούσε και της έφερνε πονοκέφαλο. Δεν θέλετε να βρεθείτε κι εσείς σ’ αυτή τη θέση – αρωματιστείτε ελαφρά.

4. Μην ξεχνάτε τα μικρά πράγματα

Περιποιημένα νύχια, χτενισμένα μαλλιά, τατουάζ κρυμμένα, και σίγουρα όχι τρέλες με το μακιγιάζ για τις κυρίες. Η μωβ σκιά μπορεί να περιμένει το Σαββατοκύριακο για να φορεθεί!

5. Η κρίσιμη πρώτη εντύπωση

Συνδυάστε τα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα σας με μια άνετη χειραψία και με μια άφοβη οπτική επαφή. Αν τα ρούχα που φοράτε είναι τα σωστά, η συνέντευξή σας θα ξεκινήσει από μια πολλά υποσχόμενη αφετηρία. Σε κάθε περίπτωση, ντυθείτε μινιμαλιστικά και επαγγελματικά, δίχως υπερβολές.

* Η Έιμι Σέγκελιν είναι πρόεδρος της Chaloner, μιας εταιρείας επικοινωνιών, δημοσίων σχέσεων, και πρόσληψης στελεχών μάρκετινγκ.