Αυτά είναι τα «μυστικά» σχέδια της Apple που διέρρευσαν στον Τύπο

Αυτά είναι τα «μυστικά» σχέδια της Apple που διέρρευσαν στον Τύπο
epa07329974 A view of an Apple store in Grand Central Station in New York, New York, USA, 29 January 2019. The company is scheduled to report fiscal first-quarter results at the end of of day. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο τεχνολογικός κολοσσός είχε πολλά νέα την περασμένη εβδομάδα, αλλά μάλλον δεν σκόπευε να τα δημοσιεύσει ακόμη.

του Don Reisinger 

Εάν υπάρχει κάποιο συμπέρασμα από την προηγούμενη εβδομάδα της Apple, είναι ότι η κουλτούρα μυστικότητας της εταιρείας δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε… Μόλις τις τελευταίες μέρες, αρκετές διαρροές από την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple προσέφεραν νέες λεπτομέρειες για τα σχέδια της εταιρείας για τα νέα iPhone το 2020. Οι διαρροές περιελάμβαναν εικόνες και βίντεο που έδειχναν τα λεγόμενα “dummy” για το τρέχον έτος, δηλαδή δοκιμαστικά iPhone που δεν λειτουργούν, τα οποία αποκαλύπτουν πολλές πιθανές αλλαγές στον σχεδιασμό.

Εν μέσω όλων αυτών των διαρροών, λέγεται ότι η Apple έβγαλε έξω τους …«υδραυλικούς» της για να τις περιορίσουν. Αλλά δεν θα είναι εύκολο να κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε λιγότερο.

Φυσικά, η εβδομάδα της Apple δεν επικεντρώθηκε μόνο στις διαρροές. Η εταιρεία λέγεται επίσης ότι εργάζεται πάνω σε πρωτότυπα podcasts. Και για άλλη μια φορά ακούσαμε για τα σχέδια της Apple να μειώσει την εξάρτησή της από την παραγωγή στην Κίνα.

Έχουμε και λέμε:

Η MacRumors, μια ιστοσελίδα ενημέρωσης γύρω από ζητήματα που αφορούν την Apple, απέκτησε πρόσβαση την περασμένη εβδομάδα σε τρεις δοκιμαστικές dummy συσκευές για το 2019. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι συσκευές είναι ανενεργές, αλλά παράγονται από τα τελικά σχέδια που οι μηχανικοί της Apple στέλνουν στους συνεργάτες παραγωγής για να κατασκευάσουν τις συσκευές. Στις εικόνες και τα βίντεο, η MacRumors παρουσίασε iPhone που είχαν οθόνες 5,8, 6,1 και 6,5 ιντσών. Έχουν επίσης μεγάλες, ογκώδεις κάμερες στο πίσω μέρος – τα μοντέλα 5,8 και 6,5 ιντσών έχουν τρεις κάμερες, ενώ η έκδοση των 6,1 ιντσών διαθέτει δύο κάμερες. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν οι δοκιμαστικές συσκευές θα είναι πανομοιότυπες με τα τελικά iPhone του 2019, αλλά κάτι τέτοιο είναι πιθανό.

Επιπλέον, η Apple δουλεύει πάνω σε μια κάμερα τρισδιάστατης ανίχνευσης για τα iPhone του 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας τεχνολογικών ειδήσεων DigiTimes. Αυτός ο αισθητήρας θα επιτρέπει στην οπίσθια κάμερα να ανιχνεύει το βάθος και να τραβάει φωτογραφίες σε 3D. Δεν είναι σαφές πώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο, αλλά το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για την πρώτη σειρά iPhone που θα είναι εξοπλισμένη με τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Σε μια άλλη είδηση, η Apple ίσως συμπεριλάβει ένα νέο τσιπ 5nm στα iPhone του επόμενου έτους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα παρακολούθησης της Apple, 9to5Mac. Τα τωρινά iPhone της Apple τρέχουν με τσιπ 7nm. Στη βιομηχανία των επεξεργαστών, όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του νανομέτρου, τόσο μικρότερο είναι το μέγεθος του τσιπ. Κι όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του τσιπ, τόσο λιγότερο χώρο καταλαμβάνει μέσα σε ένα smartphone. Αυτές οι εξοικονομήσεις χώρου οδηγούν συχνά σε ανανεωμένα σχέδια smartphone και λεπτότερα πλαίσια.

Σημειώστε επίσης ότι η Apple είναι άκρως δυσαρεστημένη με όλες αυτές τις πρόσφατες διαρροές σχετικά με τα iPhone.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Information, η Apple λανσάρει αντίμετρα για να περιορίσει τις διαρροές από την εφοδιαστική αλυσίδα της, συμπεριλαμβανομένης και της επιβολής προστίμων στα εργοστάσια εκείνα από τα οποία προέρχονται οι διαρροές. Η εταιρεία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει έως και ανιχνευτές μετάλλων για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να φεύγουν από τα εργοστάσια με συσκευές που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη.

Για να ενισχύσει το ενδιαφέρον για την εφαρμογή Apple Podcast, η εταιρεία προσλαμβάνει στα κρυφά κάποια ταλέντα για να εξασφαλίσει αποκλειστικά podcast στην υπηρεσία της, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η στρατηγική της Apple δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά η εταιρεία πιστεύει ότι η κτήση αποκλειστικών δικαιωμάτων σε δημοφιλή podcast και η δημιουργία νέων εκπομπών θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία ώστε να αποτρέψει την πλήρη κυριαρχία των Spotify και Stitcher στην αγορά. Το Spotify έχει πάρει αρκετές εταιρίες podcast τους τελευταίους μήνες για να χτίσει τη δική του αντίστοιχη υπηρεσία.

Η Apple θα αρχίσει να κατασκευάζει μερικά από τα ασύρματα ακουστικά της AirPods στο Βιετνάμ φέτος, ανέφερε η Nikkei Asia Review. Επί του παρόντος, η Apple τα παράγει στην Κίνα, αλλά θέλει να μειώσει την παραγωγική εξάρτησή της από τη συγκεκριμένη χώρα και, επομένως, μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής AirPods αλλού. Θα ήταν η πρώτη φορά που η Apple θα κατασκευάζει AirPods εκτός της Κίνας.

Τέλος, η Apple παρουσίασε ένα νέο βίντεο που προσφέρει μια λεπτομερή πρόγευση της επερχόμενης σειράς For All Mankind. Η σειρά, η οποία αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μαζί με την υπηρεσία συνεχούς ροής Apple TV+ αργότερα φέτος, είναι ένα δράμα που παρουσιάζει την εξερεύνηση του διαστήματος από τη NASA ως έναν βασικό άξονα των κρατικών πολιτικών.