Τα νέα μέτρα για την Covid: Μάσκα παντού, ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Τα νέα μέτρα για την Covid: Μάσκα παντού, ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλάει κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ με θέμα την πανδημία, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021. Ο Ο υπουργός Υγείας συζήτησε αναλυτικά για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Στη συνέντευξη ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δέσμοι μέτρων αντί για lockdown - Η επιτροπή θα συνέλθει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου για τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου

Για τα νέα δεδομένα λόγω της νέας παραλλαγής ανησυχίας Όμικρον μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης για τα νέα μέτρα ενάντια στην πανδημία.

Όπως είπε, «θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, χωρίς πανικό έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη Όμικρον» και συμπλήρωσε πως όσοι είναι εμβολιασμένοι θα μπορέσουν τηρώντας τα μέτρα να κάνουν τα ψώνια τους, να επισκεφτούν φίλους, να διασκεδάσουν.

Σημείωσε πως τα όποια μέτρα και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει lockdown.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης «Βρισκόμαστε το τελευταίο διάστημα σε μία ύφεση της μετάλλαξης Δέλτα, ωστόσο η Όμικρον βρίσκεται στην χώρα μας» υποστήριξε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας πως, σύμφωνα με τα στοιχεία, στο σκέλος της μεταδοτικότητας είναι πάρα πολύ υψηλή, αλλά θα έχουμε περισσότερα τις επόμενες 10-15 μέρες. Ως εκ τούτου έχει κριθεί αναγκαίο να ληφθούν μέτρα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

Από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 2 Ιανουαρίου:

  • Η μάσκα υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και διασκέδαση και γυμναστήρια).
  • Στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας Ν95.
  • Απαγορεύονται οι δημόσιες εορταστικές συναθροίσεις των χριστουγέννων.
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα.
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση να γίνεται τεστ.
  • Η επιτροπή θα συνέλθει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου για τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.