Αυτά είναι τα πέντε ονόματα προς έγκριση για Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου

Αυτά είναι τα πέντε ονόματα προς έγκριση για Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έκανε τις τελικές εισηγήσεις πριν την τελική επιλογή των τριών από το υπουργικό συμβούλιο.

Μετά από 7ωρη συνεργασία χθες και σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων ολοκλήρωσε την επιλογή της για τους πέντε Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου από τους οποίους το υπουργικό συμβούλιο, θα επιλέξει τελικά τους τρεις.

Ειδικότερα, μεταξύ των 10 δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου τους οποίους είχε ακροαστεί η Διάσκεψη των Προέδρων, επελέγησαν: Ο Ιωσήφ Τσαλαγιαννίδης, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο μόνος που έλαβε τα 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς και η Διονυσία Μπιτζούνη, η Ειρήνη Καλού, η Δήμητρα Κοκοτίνη και ο Γιώργος Κοντός, οι οποίοι προηγήθηκαν των υπολοίπων συναδέλφων τους στην ψηφοφορία που έγινε.

«Οι ακροάσεις των Ανώτατων Δικαστικών είναι πολύ ενδιαφέρουσες γιατί έρχονται στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπάρχουν στη δικαιοσύνη αλλά και οι απόψεις και οι προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για τη καλύτερη λειτουργία της», τόνισε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όπως επεσήμανε ο κ. Βούτσης, στις συνεδριάσεις αυτές καταγράφονται και οι απόψεις και προτάσεις που θα τεθούν στην συνταγματική αναθεώρηση πάνω σε μεγάλα ζητήματα όπως για παράδειγμα ο τρόπος επιλογής των δικαστών, ή ο τρόπος που τα δικαστήρια παίρνουν αποφάσεις για την συνταγματικότητα των νόμων, η επιτάχυνση των δημοσιεύσεων των αποφάσεων, η διεκπεραίωση των δικαστικών υποθέσεων, οι διαρροές δικαστικών υποθέσεων που γίνονται κατά καιρούς και προκαλούν προβληματισμό.