Αυτά είναι τα πόθεν έσχες βουλευτών και υπουργών

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες βουλευτών και υπουργών
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση που διεξάγεται, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα, Πέμπτη 30 Απριλίου 2020. Η κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο της συζήτησης που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα πόθεν έσχες των υπουργών και των βουλευτών δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο στον ιστότοπο της Βουλής.

Συνολικά δημοσιεύτηκαν 1.072 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκαν για το 2019 και αφορούν τη χρήση του 2018, από τους βουλευτές και τους υπουργούς. Η αρμόδια επιτροπή, ωστόσο, ανακοίνωσε πως οι δηλώσεις δημοσιεύτηκαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές.

Τα πόθεν έσχες που δημοσιεύτηκαν αφορούν τις μεταβολές στην οικογενειακή κινητή και ακίνητη περιουσία του πρωθυπουργού, των αρχηγών πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων, καθώς και των οικονομικών διαχειριστών των κομμάτων.

Ολες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης μπορείτε να τις δείτε στην ειδική ιστοσελίδα της Βουλής.

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο ποσό των 35.964,24 ευρώ έφθασε το συνολικό καθαρό εισόδημα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά το οικονομικό έτος 2018, με βάση τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε και δημοσιεύτηκε σήμερα από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει εισόδημα 1.884,85 ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ στην κατηγορία «δάνεια» αναφέρει ποσό 150.000 ευρώ. Από την πλευρά της, η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκαμπόφσκι, έχει δηλώσει εισόδημα 41.364 ευρώ, καθώς και ποσό 30.500 ευρώ από ακίνητα.

Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δηλώνει εισόδημα 1.125,00 από ακίνητα και 33.909,24 συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κλπ (φορολογούμενα, φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, φορολογούμενα αυτοτελώς και αφορολόγητα), και από μερίσματα-τόκους, 5,58 ευρώ.

Αντιστοίχως η Περιστέρα Μπαζιάνα δηλώνει 19.654,00 συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κλπ (φορολογούμενα, φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, φορολογούμενα αυτοτελώς και αφορολόγητα), και από μερίσματα-τόκους 2,02 ευρώ.

Το 2018 ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει συνολικό εισόδημα περίπου 35.400 ευρώ, ενώ η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα περίπου 19.800 ευρώ.

Το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα

Σύμφωνα με τα πόθεν έσχες των πολιτικών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η σύζυγός του κ. Κουτσούμπα, Αναστασία Κοντογιάννη δηλώνει εισόδημα 18.157,99 ευρώ και 1,68 ευρώ από μερίσματα, τόκους.

Δεν διαθέτουν μετοχές ή ομόλογα, ούτε θυρίδα σε τράπεζα. Στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα διαθέτει 3.940,28 ευρώ με δικαιούχους τρίτους, ενώ η σύζυγός του σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank ποσό 11.333,81 ευρώ.

Ο κ. Κουτσούμπας στη Φθιώτιδα διαθέτει ένα ισόγειο διαμέρισμα 105,37 τ.μ. και η σύζυγός του στη Βοιωτία διαμέρισμα 120,54 τ.μ.