Αυτές οι startups θα ταξιδέψουν στο ιδιωτικό νησί του Richard Branson

Αυτές οι startups θα ταξιδέψουν στο ιδιωτικό νησί του Richard Branson

Πώς είναι να παρουσιάζεις την ιδέα σου στον ιδιοκτήτη της Virgin; Σύντομα τρεις εταιρείες θα μάθουν.

Ως μέρος του Extreme Tech Challenge, επιχειρηματίες από τρεις εταιρείες θα μεταβoύν στο Necker Island, το ιδιωτικό νησί του Branson, όπου και θα παρουσιάσουν τα εγχειρήματα τους μπροστά στον μεγιστάνα των επιχειρήσεων. Η Sphero, η Bloom Technologies και η Giroptic κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 1.000 startups και ο εκπρόσωπος της κάθε μιας θα έχει στη διάθεση του 15 λεπτά για να παρουσιάσει το επιχειρηματικό του μοντέλο.

Η ημέρα της παρουσίασης ενώπιον Branson και κριτών θα κλείσει τον κύκλο της 6μηνης αυτής πρόκλησης που θα τρέξει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Maitai Global.

H Sphero εκτόξευσε την φήμη της πέρυσι με το Star Wars: The Force Awakens οπότε και δημιούργησε ένα ρομποτικό παιχνίδι βασισμένο στον χαρακτήρα ΒΒ – 8 και το οποίο έγινε το καλύτερο παιχνίδι για το 2015. Αλλά πριν το BB – 8, η εταιρεία, η οποία μετρά έξι χρόνια, είχε ταράξει ήδη τα «τεχνολογικά νερά» με την πρώτη εφεύρεση: μια ελεγχόμενη με εφαρμογή ρομποτική μπάλα. Η Sphero εξελίχθηκε ακόμη και σε ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τα σχολεία.

«Αυτή η χρονιά που πέρασε άλλαξε την Sphero σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Paul Berberian. «Το να κερδίσουμε μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε την ιδέα μας στον Branson είναι μια ευκαιρία ζωής για την εταιρεία μας» συμπλήρωσε.

Η Bloom Technologies, που ιδρύθηκε το 2014, έχει αναπτύξει μια προγεννητική τεχνολογία την οποία τοποθετεί στα άκρα των δακτύλων των μελλουσών μητέρων. Η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δημιούργησε μια wearable συσκευή που συγχρονίζεται με ένα smartphone και επιτρέπει στις γυναίκες να μετρήσουν τη συχνότητα, τη διάρκεια και την ένταση των συσπάσεων.

Η Giroptic, με έδρα της Λίλη της Γαλλίας είναι η τρίτη εταιρεία, η οποία έχει δημιουργήσει μια κάμερα 360 μοιρών που μπορεί να καταγράψει σφαιρικές εικόνες και βίντεο και μπορεί να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας.

Οι τρεις φιναλίστ θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στον Branson καθώς και στον συν-ιδρυτή του Google Maps Lars Rasmussen και τον Πρόεδρο της Samsung Electronics Young Sohn στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο νικητής θα επιλεγεί την ίδια ημέρα και οι τρεις εταιρείες θα λάβουν το ίδιο βραβείο: καθοδήγηση από κορυφαίους επιχειρηματίες, τεχνολογία και υποδομή από την IBM και την Amazon, καθώς και τη δυνατότητα να αντλήσουν νέα χρηματοδότηση από επενδυτές στο Necker Island.