Αυτές είναι οι δύο απειλητικές επιστολές που έλαβε ο Κοτζιάς [εικόνες]

Αυτές είναι οι δύο απειλητικές επιστολές που έλαβε ο Κοτζιάς [εικόνες]
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, κάνει δηλώσεις στην έδρα του ΟΗΕ, στη Γενεύη, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κύπρο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε και τηλεφωνικές απειλές.

Μία δακτυλογραφημένη και μία χειρόγραφη απειλητική επιστολή έλαβε ο Νίκος Κοτζιάς, μέσα σε λίγες ώρες.

Μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε και τηλεφωνικές απειλές.

Το «Εθνος» δημοσίευσε τις δύο επιστολές, που άνοιξε ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς.

Η πρώτη επιστολή έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τρίτη και ήταν δακτυλογραφημένη, με κοινοποίηση στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εθνικής Αμυνας και Παιδείας.

«Οσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες. Για όλους τους άλλους ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο», αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στους βουλευτές, ενώ καταλήγει με παράκληση στα σώματα ασφαλείας και το στράτευμα «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε  τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Ο κ. Κοτζιάς παρέλαβε τη δεύτερη επιστολή το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Αυτή ήταν χειρόγραφη και ανέφερε: «3 σφαίρες για τον Κοτζιά. Μια για κάθε μια Μακεδονία. Και εμείς νομίζαμε ότι ο Κατρούγκαλος ήταν το πραγματικό σκουλήκι».

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα η γραμματέας του υπουργού Εξωτερικών είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα από άνδρα που της είπε: «Πες στον Κοτζιά να καθίσει καλά, γιατί θα φάει πολύ ξύλο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γραμματέας πρόλαβε να σημειώσει τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο έγινε η κλήση και οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη.