Ποιες είναι οι εταιρείες που ζητούν άμεσα προσωπικό

Ποιες είναι οι εταιρείες που ζητούν άμεσα προσωπικό

Δείτε ποιες εταιρείες από τη λίστα με τις καλύτερες επιχειρήσεις για να εργάζεσαι, ζητούν προσωπικό στο εξωτερικό. 

Η ετήσια λίστα του Fortune με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία είναι must για όσους αναζητούν εργασία. Οι εν λόγω εταιρείες φροντίζουν για την υγεία, την ευτυχία και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των εργαζομένων και το πιο σημαντικό: Όλες προχωρούν σε προσλήψεις!

Οι επικεφαλής των τμημάτων HR παρακάτω δίνουν συμβουλές σχετικά με το πώς να διαμορφώσετε ένα τέλειο βιογραφικό και τι να προσέξετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για να κερδίσετε τη θέση που επιθυμείτε:

Hilton Worldwide

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 56

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας9,748

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΣε όλους τους τομείς.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Στον τομέα της καθαριότητας και πλυντηρίου-2793 τρέχουσες θέσεις.

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Κάνε την έρευνά σου! Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη Hilton Worldwide, ωστόσο οι υποψήφιοι καλό θα ήταν να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για την αλυσίδα ξενοδοχείων, να αναζητήσουν στο Linkedln πληροφορίες για τη διοίκηση της επιχείρησης, καθώς και για τις απαιτήσεις της διαθέσιμης θέσης εργασίας», σημειώνει η Senior Recruiter, Shawna Beleckis.

KPMG

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 43

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας7.300

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΕλεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές θέσεις, καθώς και μια ποικιλία από υπηρεσίες εσωτερικής υποστήριξης.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Φορολογικούς και συμβουλευτικούς συνεργάτες, ανώτερους συνεργάτες. Ακόμη, η εταιρεία αναζητά υποψηφίους για συμβουλευτικές ανώτερες θέσεις.

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Οι υποψήφιοι μπορούν να εντυπωσιάσουν τους recruiters κάνοντας τους εαυτούς τους ορατούς στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό μπορεί για παράδειγμα να γίνει με το να συμμετέχουν ενεργά σε ομάδες του LinkedIn που επικεντρώνονται στον τομέα της ειδικότητάς τους», αναφέρει ο Recruiting Manager, Courtney Hill.

Marriott International

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 83

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας5.412

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΥπηρεσίες τροφίμων και ποτών, υπηρεσίες επισκεπτών/ρεσεψιόν, πωλήσεις μάρκετινγκ.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Υπηρεσίες καθαριότητας, 361 διαθέσιμες θέσεις

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Ψάχνουμε για ανθρώπους που έχουν πάθος να εργαστούν. Όταν οι άνθρωποι αποδεικνύουν τη φιλοδοξία και την ικανότητα προσαρμογής στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας τους μέσω ποικίλων ρόλων είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα», σημειώνει η Αντιπρόεδρος και Global Executive Talent Acquisition, Julie Escanilla.

PwC

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 53

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας4,601

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΤομέας λογιστικής.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Public Sector Senior Associate, 182 θέσεις εργασίας.

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τραβήξει την προσοχή μας ένας υποψήφιος είναι να αποδείξει πως οι δεξιότητές του θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων της εταιρείας μας», δηλώνει ο Recruiting Leader στις ΗΠΑ, Rod Adams.

Publix Super Markets

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 67

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας4,523

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΥπάλληλος, ταμίας και υπάλληλος deli. Διακοσμητές κέικ, αρτοποιοί και κόπτες κρέατος. Ακόμη, στις διαθέσιμες θέσεις αναζητούν αποθηκάριους, τεχνικούς συντήρησης, αναλυτές επιχειρήσεων και συστημάτων και ασκούμενους.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Front Service Clerk, 1.321 θέσεις.

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Η εξυπηρέτηση είναι ένα μέρος του πολιτισμού μας, τον οποίο πρέπει συνεχώς να διατηρούμε. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να έχουν τη νοοτροπία της εξυπηρέτησης και της πίστης», σημειώνει ο Marcy Hamrick, Manager of Talent Acquisition.

Εdward Jones

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 10

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας3.969

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΧρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και διαχειριστές στα υποκαταστήματα όλης της χώρας.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι,

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Άνθρωποι από διαφορετικά υπόβαθρα – μεταξύ των οποίων και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι λογιστές, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι πωλητές και οι βιομήχανοι έχουν εργαστεί ως οικονομικοί σύμβουλοι στο Edward Jones. Η εταιρεία μπορεί να προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για όσους έχουν ένα επιχειρηματικό πνεύμα, είναι πρόθυμοι να εργαστούν σκληρά και θέλουν να οικοδομήσουν ουσιαστικές σχέσεις με τους πελάτες», σημειώνει ο John Rahal, Principal, Financial Advisor Talent Acquisition.

ΕΥ

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 49

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας3.300

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΣτους τομείς της συμβουλευτικής, φορολογίας και συναλλαγής και στο Core Business Services. Ακόμη, η εταιρεία αναζητά υποψηφίους στον τομέα της λογιστικής και της τεχνολογίας.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Συμβουλευτική, 1150 θέσεις.

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Οι υποψήφιοι πρέπει να αποδείξουν τεχνικές γνώσεις στον τομέα τους και να έχουν μια ισχυρή παγκόσμια νοοτροπία για την αντιμετώπιση πολύπλοκων ζητημάτων με πολυεθνικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο», δηλώνει ο Larry Nash, Americas Experienced & Executive Recruiting Leader.

Capital One

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 88

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας3,300

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΣτον ψηφιακό χώρο της τεχνολογίας: software engineers, product developers, experience designers και data scientists. Επιπλέον, διαθέσιμες θέσεις υπάρχουν για τους business analysts, tellers, branch managers και customer service associates.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Digital technology (900 θέσεις), software engineers (365 θέσεις), υπαλλήλους στον τομέα digital product design and management (170 θέσεις), υπαλλήλους στον τομέα operations και call center associates (650 θέσεις) και θέσεις στο retail banking.

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Φιλοδοξούμε να προσελκύσoυμε λαμπρά ταλέντα και να τους δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν δυνατοί στην αγορά εργασίας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν επιχειρηματική νοοτροπία, θάρρος και έμπνευση», αναφέρει η  Jennifer Anderson, VP Talent Acquisition.

Hyatt Hotels

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 47

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας3,197

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίας: Sales manager, events manager, front office agent, valet, concierge, server και bartenders. Διαθέσιμες θέσεις υπάρχουν και στο ανθρώπινο δυναμικό, το finance, στον τομέα της καθαριότητας, στη μηχανική και στη γαστρονομία.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Επαγγελματίες γαστρονομίας, 300 θέσεις.

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Η Hyatt αναζητά υποψηφίους με όρεξη για εργασία, υψηλά επίπεδα συναίσθησης και καινοτόμο πνεύμα», αναφέρει η Kristy Seidel, Director of Talent Acquisition Americas.

The Cheesecake Factory

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 98

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας2,200

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΣερβιτόρους, bartenders, ταμίες, μάγειρες και μάνατζερς. Ακόμη διαθέσιμες θέσεις υπάρχουν στον τομέα της λογιστικής, του μάρκετινγκ, του HR και IT.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: 700 θέσεις εργασίες

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Το “μυστικό” για να προσληφθεί κανείς σε μια από αυτές τις θέσεις είναι να ακτινοβολεί θετικότητα», αναφέρει η Claire Prager, vice president of talent selection.

Goldman Sachs

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 51

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας2.000

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΑπευθύνεται σε κατόχους MBA, μηχανικούς και ιδιωτικούς επαγγελματίες διαχείρισης πλούτου.

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Η επαγγελματική εμπειρία είναι πολύ σημαντικό προσόν για τον υποψήφιο. Ακόμη, σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η συλλογικότητα, η αποφασιστικότητα και να επιθυμεί ο εργαζόμενος να δουλεύει σε ένα δυναμικό και γρήγορο περιβάλλον», αναφέρει ο Edith Cooper, global head of Human Capital Management.

Whole Foods Market

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 75

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας1,800

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςΣε όλους τους τομείς

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Παρουσιάστε το πάθος σας για εργασία. Ψάχνουμε τους ανθρώπους που θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τη συνέντευξη, επισκεφθείτε ένα κατάστημα και επικοινωνήστε με τους υπαλλήλους της εταιρείας για να σας συνδέσουν με την εταιρεία», αναφέρει ο Andres Traslavina, Global Recruiting Manager.

Texas Health Resources

Κατάταξη στη λίστα με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες: 46

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας1,206

Τύπος διαθέσιμης θέσης εργασίαςRN II, GN, PCT, Admissions Specialists, Επαγγελματίες Εργαστηρίου, Certified Surgical Tech, Supervisor Nursing, Cath Lab Techs, Food Service Roles, Rehab Professionals και Imaging Professionals.

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας στην εταιρεία: Στον τομέα RN II, 230 θέσεις.

Συμβουλές από τον υπεύθυνο προσλήψεων: «Οι υποψήφιοι πρέπει να επενδύουν στον εαυτό τους και να έχουν ένα ισχυρό βιογραφικό, το οποίο θα παρουσιάζει την επαγγελματική τους καριέρα», αναφέρει η Recruiter, Jacqueline Small.

Εδώ είναι η πλήρης λίστα του Fortune: fortune.com/bestcompanies.

Πηγή: fortune.com