Αυτές είναι οι καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης

Αυτές είναι οι καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης

Οι πρώτες ανάμεσα στους πρώτους και οι επιδόσεις των ελληνικών συμμετοχών.

Αποστολή στο Λονδίνο: Μαρία Ακριβού

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική αποστολή κατέγραψε ρεκόρ συμμετοχής στα φετινά European Business Awards με οχτώ ελληνικές επιχειρήσεις να διεκδικούν τα πολυπόθητα βραβεία, δυστυχώς καμία δεν κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα με τον αέρα του νικητή.

Σε μια λαμπερή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά του Λονδίνου παρουσία λαμπρών προσκεκλημένων από το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό jet set, η Ελλάδα ήταν υποψήφια στις περισσότερες κατηγορίες αποδεικνύοντας πως παρά την οικονομική κρίση και τα αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τη χώρα, υπάρχουν εταιρείες που με μεθοδικότητα και σταθερά βήματα εμφανίζουν ανάπτυξη και ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να πτόησε το ηθικό των Ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι και μόνο η συμμετοχή σε μια διοργάνωση όπως τα EBA      αποτελεί κέρδος για τις εταιρείες τους, αφού τους δόθηκε η δυνατότητα να προβληθούν σε έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να έρθουν σε επαφή με την «αφρόκρεμα» των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Νικητές ήταν έτσι και αλλιώς, καθώς ανάμεσα σε ένα σύνολο 24.000 συμμετοχών, έλαβαν τον τιμητικό τίτλο Ruban d’ Honneur, ο οποίος απονέμεται στις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, και δίνει το εισιτήριο στις νικήτριες εταιρείες να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στην κατηγορία στην οποία διαγωνίζονται.

Οι οκτώ συνολικά ελληνικές εταιρείες που έφτασαν στον τελικό ήταν οι εξής: GREEN – GREEK ENVIRONMENTAL & ENERGY NETWORK SA (The Business of the Year Award with Turnover of 26-150 m euro), AB Vassilopoulos (The Award for Environmental & Corporate Sustainability), ONEX (The RSM Entrepreneur of the Year Award), Coffee Island (The Growth Strategy of the Year Award), PHARMATHEN (The Growth Strategy of the Year Award), Genesis Pharma (The Chairman’s Selection Award), Spetses Mini Marathon (The Chairman’s Selection Award) και Olympia Electronics (National Public Champion).

Τα χαμόγελα πάντως κόσμησαν τα πρόσωπα των Βρετανών -και δικαίως- , αφού παίζοντας «εντός έδρας» απέσπασαν πέντε σημαντικές διακρίσεις. Τούρκοι, Σουηδοί, Κροάτες, Ισπανοί, Ιταλοί και Γερμανοί, άλλοι αουτσάιντερ άλλοι φαβορί, έφυγαν από τη διοργάνωση κρατώντας και εκείνοι με ένα βραβείο στο χέρι.

Αναλυτικά οι νικητές των βραβείων:

Βραβείο καλύτερου επιχειρηματία της Χρονιάς

ΒΜΖ The innovation Group (Γερμανία)

Βραβείο καλύτερου εργοδότη της Χρονιάς

Mercedez Benz Financial Services (Τουρκία)

Βραβείο καινοτομίας

Almac Group (Ηνωμένο Βασίλειο)

Βραβείο “Customer Focus”

Nottingham City Transport (Ηνωμένο Βασίλειο)

Βραβείο Εισαγωγών/Εξαγωγών

Ausa (Ισπανία)

Βραβείο “Chairman’s Selection Award”

Barow LA (Ισπανία)

Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης

Samhall (Σουηδία)

Βραβείο εταιρείας της χρονιάς στην κατηγορία (0-25 εκατομμύρια ευρώ τζίρος)

Dok-ing (Κροατία)

Βραβείο εταιρείας της χρονιάς στην κατηγορία (26- 150 εκατομμύρια ευρώ τζίρος )

Clinigen Group (Ηνωμένο Βασίλειο)

Αγαπημένη εταιρεία του κοινού

Utility Warehouse The discount (Ηνωμένο Βασίλειο)

Βραβείο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Χρονιάς

Antares Vision (Ιταλία)

Υπενθυμίζεται πως κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής των European Business Awards είναι η RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ορκωτών ελεγκτών λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων στον κόσμο, με πάνω από 700 γραφεία σε 110 χώρες και 34.500 στελέχη διεθνώς.