Δείτε ποιες είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη

Δείτε ποιες είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - 2015/03/15: Approximately 25 thousand people, according to organizers, took the Copacabana Beach and Cinelandia, in the south, to protest against the government of President Dilma Rousseff for massive corruption scandal at state oil giant Petrobras. (Photo by Fabio Teixeira/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Η Διεθνής Διαφάνεια δημοσίευσε τα στοιχεία του Δείκτη Διαφθοράς για το 2015 και τα ευρήματα παραμένουν ανησυχητικά για μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Η Σομαλία και η Βόρεια Κορέα είναι ουραγοί της λίστας των χωρών στον πόλεμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Μεταξύ των χωρών που παρουσίασαν σημαντική πτώση του δείκτη είναι η Βραζιλία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω του σκανδάλου της Petrobras με πολιτικούς που λαμβάνουν μίζες για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων. Για την ακρίβεια, η Βραζιλία βρέθηκε στην 76η θέση της λίστας.

Οι τελευταίες χώρες της λίστας της Διεθνούς Διαφάνειας:

Συνολικά, το 68% των χωρών του πλανήτη αντιμετωπίζουν «σοβαρό πρόβλημα στην καταπολέμηση της διαφθοράς», σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια.

Η χώρα με την καλύτερη επίδοση στη λίστα είναι η Δανία, η οποία καταγράφει εξαιρετικές επιδόσεις σε επιμέρους δείκτες, όπως η ελευθερία του Τύπου, τα δημόσια διαθέσιμα στοιχεία και την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος. Μάλιστα, οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης καταλαμβάνουν τις τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες θέσεις της λίστας.

Οι κορυφαίες χώρες της λίστας της Διεθνούς Διαφάνειας: