Αυτές είναι οι πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες για το 2020

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κορυφή της λίστας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η επιχειρηματίας Νταϊάν Χέντρικς, συνιδρύτρια της ABC Supply.

To Forbes αποκάλυψε τη λίστα του 2020 με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ.

Στην κορυφή της λίστας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η επιχειρηματίας Νταϊάν Χέντρικς, συνιδρύτρια της ABC Supply, εταιρείας υλικών κατασκευών, η περιουσία της οποίας υπερβαίνει τώρα τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη λίστα είναι αρκετές εκπρόσωποι του τομέα ψυχαγωγίας. Μία σημαντική νέα είσοδος είναι της τραγουδίστριας της ποπ και R&B Ριάνα της οποίας η σειρά καλλυντικών Fenty Beauty κατέγραψε πωλήσεις περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Η Ριάνα καταλαμβάνει την 33η θέση στη λίστα.

Νεοεισερχόμενη στη λίστα είναι η Κρις Τζένερ, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας και τηλεοπτική προσωπικότητα που έγινε γνωστή από το ριάλιτι σόου «Keeping Up with the Kardashians», μαζί με την οικογένειά της.

Η περιουσία της ανέρχεται σε 190 εκατομμύρια δολάρια και προέρχεται από τη δραστηριοποίησή της στον τομέα των καλλυντικών και από το ποσοστό 10% που λαμβάνει από τις εξαιρετικά κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες των παιδιών της. Η Τζένερ βρίσκεται στην 92η θέση.

Η κόρη της, Κρις Τζένερ, Κιμ Καρντάσιαν είναι στη θέση 24, με περιουσία 780 εκατομμύρια δολάρια και η άλλη κόρη της, Κάιλι Τζένερ, στη θέση 29, με περιουσία 700 εκατομμύρια δολάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρεις διάσημες τραγουδίστριες επίσης περιλαμβάνονται στη λίστα, η Μαντόνα είναι στην 40η θέση με περιουσία 550 εκατομμύρια δολάρια, η Σελίν Ντιόν στη θέση 51 με περιουσία 455 εκατομμύρια δολάρια και η Μπιγιονσέ στη θέση 55 με περιουσία 420 εκατομμύρια δολάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη λίστα των 10 πλουσιότερων αυτοδημιούργητων γυναικών, στη δεύτερη θέση είναι η Τζούντι Φόλκνερ με περιουσία 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία ίδρυσε την Epic System Corps, εταιρεία ιατρικού λογισμικού, στην τρίτη θέση η Μεγκ Γουίτμαν του ebay με περιουσία 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθούν οι Τζούντι Λoβ -συνιδρύτρια αλυσίδας πρατηρίων υγρών καυσίμων (4,7 δισ. δολάρια) και Μάριαν Ίλιτς (4,1 δισ. δολάρια) -συνιδρύτρια της αλυσίδας Little Caesars Pizza.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Λίντα Ρέσνικ (3,6 δισ.δολάρια) -γκουρού του μάρκετινγκ πίσω από τον Wonderful Co., όμιλο τροφίμων και ποτών που ίδρυσε με τον σύζυγό της.