Αυτές θα είναι οι εντυπωσιακές δυνατότητες του PlayStation 5

Αυτές θα είναι οι εντυπωσιακές δυνατότητες του PlayStation 5
Η νέα κονσόλα της Sony αποτελεί μια εντελώς διαφορετική εκδοχή σε σύγκριση με όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η Sony δουλεύει πάνω στην κατασκευή της επόμενης γενιάς του PlayStation, αλλά πλέον μάθαμε και τις πρώτες σημαντικές λεπτομέρειες για τις δυνατότητες της νέας παιχνιδομηχανής.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Wired o Mark Cerny, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού του PS4, το επερχόμενο PS5 θα υποστηρίζει ανάλυση 8Κ, 3D audio, ταχύτατους δίσκους SSD, αλλά και συμβατότητα με τα παιχνίδια του PS4.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Cerny, δεν θα πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του PS4 Pro αλλά για μια εντελώς νέα συσκευή, η οποία θα περιλαμβάνει οκταπύρηνο AMD Ryzen επεξεργαστή 7nm – Zen 2, και ειδικά σχεδιασμένη Radeon Navi κάρτα γραφικών, επίσης από την AMD. Μάλιστα, η κάρτα θα υποστηρίζει και τεχνολογία Ray Tracing για πρώτη φορά στην ιστορία των παιχνιδομηχανών.

Όσον αφορά τον ήχο, η τεχνολογία 3D audio υπόσχεται ακόμη πιο άμεση ηχητική εμπειρία, είτε οι παίκτες χρησιμοποιούν ηχεία, είτε ακουστικά.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή αποτελεί η προσθήκη SSD αντί για μηχανικό δίσκο αποθήκευσης, κάτι το οποίο εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες στο άνοιγμα και τη φόρτωση των παιχνιδιών. Επιπλέον, η υποστήριξη τίτλων που σχεδιάστηκαν για το PS4 είναι ένα ακόμη «δώρο» για τους παίκτες, ειδικά όσους έχουν στην κατοχή τους την τελευταία κονσόλα της Sony και σκέφτονται να προχωρήσουν στην αγορά του PS5.

Μέχρι στιγμής όλα μένουν στα χαρτιά, καθώς δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 5. Το μόνο βέβαιο, όπως είπε και ο Cerny, είναι πως δεν πρόκειται να το δούμε φέτος – με το 2020 να είναι πιθανότητα το έτος που θα βγει στα ράφια των καταστημάτων.