Αυτή η χώρα είναι έτοιμη να μειώσει τις ημέρες εργασίας

Για δύο μήνες, η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, Perpetual Guardian, μείωσε από πέντε σε τέσσερις τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας, συνεχίζοντας να τους πληρώνει κανονικά.

Για δύο μήνες, η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, Perpetual Guardian, μείωσε από πέντε σε τέσσερις τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας, συνεχίζοντας να τους πληρώνει κανονικά.

Η συγκεκριμένη δοκιμή έγινε σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο και το Business School του Ώκλαντ, τα οποία, μάλιστα, έφεραν στο φως πριν λίγες μέρες τα αποτελέσματά της. Όπως αποδείχτηκε, η αποδοτικότητα των εργαζομένων αυξήθηκε. Ενώ πριν τη δοκιμή, μόλις το 54% των εργαζομένων δήλωνε πως μπορούσε να συνδυάσει αρμονικά επαγγελματική και προσωπική ζωή, μετά το πέρας της, το ποσοστό έφτασε στο 78%.

Όπως αποδείχτηκε, η αποδοτικότητα των εργαζομένων αυξήθηκε. Ενώ πριν τη δοκιμή, μόλις το 54% των εργαζομένων δήλωνε πως μπορούσε να συνδυάσει αρμονικά επαγγελματική και προσωπική ζωή, μετά το πέρας της, το ποσοστό έφτασε στο 78%. Το άγχος μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες ενώ η ικανοποίησή τους συνολικά για τη ζωή τους αυξήθηκε κατά 5%.

Όλα αυτά συνέβαλαν στο να αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους. Όπως παραδέχθηκε η Έλεν Ντιλέινι, λέκτορας του Business School στο Ώκλαντ, τα νέα ωράρια έκαναν τους εργαζομένους να αφοσιωθούν περισσότερο στην εργασία τους, ενώ από την άλλη φαίνεται να μειώθηκε ακόμη και ο χρόνος που χρησιμοποιούσαν το ίντερνετ για θέματα που δε σχετίζονταν με τη δουλειά.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, Άντριου Μπερνς, δήλωσε πως θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα το σχέδιο. Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται πως πήραν διαστάσεις, με τον Υπουργό Εργασίας της Νέας Ζηλανδίας να τα χαρακτηρίζει «πολύ ενδιαφέροντα» και να παροτρύνει κι άλλες εταιρίες να το δοκιμάσουν.

Σχετικά άρθρα